В Северодонецк руските войски изтласкват украинските части от центъра на

...
В Северодонецк руските войски изтласкват украинските части от центъра на
Коментари Харесай

500 цивилни се укриват в завода Азот в Северодонецк

В Северодонецк съветските войски изтласкват украинските елементи от центъра на града , не престават тежките боеве. Това оповестява Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна за оперативната конюнктура по отношение на съветската инвазия към 06.00 ч. тази заран.

Като основна точка се обрисува територията на завода " Азот ", където се укриват към 500 цивилни жители. За тях заяви началникът на военната администрация на Луганска област Серхий Гайдай. Сред тях има и 40 деца, а от Северодонецк е невероятно да се организира и пълноценна евакуация. " Единственият излаз от града е пешком през оживелия мост, тъй като рейсовете не могат да преминат, само че това е извънредно рисково ", споделя Гайдай.

Вчера бе обявено, че два от трите моста в Северодонецк са разрушени .
 Експлозии в окупирания Бердянск, улиците в Северодонецк са полесражение
Експлозии в окупирания Бердянск, улиците в Северодонецк са полесражение

Половината град Бердянск е останал и без електричество

В края на май съветските войски съумяха да влязат в Северодонецк и оттогава в града се водят яростни улични боеве. Към 9 юни украинските въоръжени сили управляват към една трета от Северодонецк.

Украинският общоприет щаб оповестява и че съветските войски обстрелват с артилерия позиции на в регионите на Лисичанск, Северодонецк и Тошкивка, вършат се опити да се блокират пътищата за логистично доставяне от селището Бахмут. Руската войска се укрепва край селищата Кремена и Старобелск.

Фронтовата линия е в застой в Лиманското направление.
 Ще стане ли Северодонецк втори Мариупол?
Ще стане ли Северодонецк втори Мариупол?

Луганска област остана без доставяне с газ, вода и осветление
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР