В Северна Македония в края на септември е имало 151

...
В Северна Македония в края на септември е имало 151
Коментари Харесай

50% ръст на безработицата в Северна Македония

В Северна Македония в края на септември е имало 151 359 безработни по отношение на 101 036 в края на септември 2019 година, демонстрират данни на организацията по заетостта в страната, отразяващи резултатите от рецесия върху пазара на труда, предава порталът SeeNews.
На месечна база броят на безработните се е нараснал с 4,6% през септември, защото в края на август в страната е имало 144 759 безработни, демонстрират данните, добавя организация Фокус.
 Проф. Иван Илчев: Трябва да се откажем от мисълта, че македонците са наши братя Проф. Иван Илчев: Трябва да се откажем от мисълта, че македонците са наши братя
Проблемите сред България и Северна Македония могат да бъдат решени с по-широко съдействие сред страните - медии, търговия, пътув...
Северна Македония удостовери първия си случай на в края на февруари. През март държавното управление затвори магазини, заведения за хранене, питейни заведения и други предприятия, с цел да ограничи разпространяването на заболяването Covid-19, само че стартира да облекчава рестриктивните мерки за придвижване в края на май, което докара до увеличение на ежедневните инфекции.
Наскоро случаите на нови коронавируси набъбнаха с тревожна скорост, което накара държавното управление във вторник да ограничи работното време на питейните заведения и заведенията за хранене до 23 часа и да понижи на половина пътническия потенциал на рейсовете.
На 20 октомври Северна Македония удостовери 408 нови случая на ковид, с което общият брой доближи 24 196, демонстрират данните на здравното министерство. До момента 850 души са умряли от ковид в страната.
В момента държавното управление на Северна Македония ползва четвърти пакет от ограничения, ориентирани към понижаване на икономическото влияние на пандемията със тласъци като схеми за обществено подкрепяне на безработни, нископлатени служащи и пенсионери и дотации за заплати на компании, наранени от рецесията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР