"В Северна Македония са стартирали операция да достигнат до мястото

...
"В Северна Македония са стартирали операция да достигнат до мястото
Коментари Харесай

Младен Маринов: Хеликоптер е изпратен до мястото на авиокатастрофата

"В Северна Македония са стартирали интервенция да доближат до мястото на злополуката, с цел да се обясни какво е станало там – има екип с хеликоптер и втурване с въже, тъй като регионът е извънредно мъчнопроходим ". Това разгласи министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред bTV във връзка самолетната злополука край Скопие, при която почина четиричленно българско семейство.

По думите му точно тежкият терен, който като се изключи че е високо в планината, е и заснежен, е забавил македонските специалисти и екипи. Акцията през днешния ден е почнала в 6:45 часа, а България има подготвеност да спомага с техника и специалисти.

"Първоначално през Министерство на вътрешните работи беше декларирано искане за помощ, свързахме се неотложно, само че до момента в който държахме връзка с техния вътрешен министър той сподели, че на този стадий не е нужен. Ние имахме подготвеност. Екипажът на нашите хеликоптери беше образуван, хеликоптерът беше зареден с гориво и в подготвеност да реагира неотложно ", сподели Маринов и акцентира, че и все още българските екипи са в подготвеност.

"Македонските сътрудници имат опция и техника да извършат тази интервенция. Ние оставаме в подготвеност. Премиерът Борисов е разпоредил това още нощес. Колегите в Северна Македония се оправят ", добави министърът в изявление за "Нова телевизия ".

"Разговарях с вътрешния министър. Според македонските управляващи всички са починали ", добави вътрешният министър.

Относно самоличността на починалите Маринов изясни, че е ясно кои са хората, които би трябвало да са били на борда на самолета, само че не пожела да оповестява имена.

"За нас е ясно кои би трябвало да са били на борда, тъй като имаме документи от летището, където са се качили на самолета, само че до момента в който това не бъде доказано, само че можем да оповестяваме имена. Най-вероятно става въпрос за семейство, съдейки по семействата. Проведохме диалози с околните на тези, които допускаме, че са. Предполагаме, че са адресно регистрирани в София.

От страна на службите на Северна Македония ни оповестиха, че водачът е загатнал за мощна турбуленция. Но дано изчакаме първо да стигнем до мястото на злополуката, с цел да сме наясно какво се е случило там. Иначе се получава погрешна информация ", добави вътрешният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР