В Северна Корея са открити повече от 262 000 нови

...
В Северна Корея са открити повече от 262 000 нови
Коментари Харесай

Близо два милиона души в Северна Корея се разболяха от неизвестна треска, 63-ма починаха

В Северна Корея са открити повече от 262 000 нови пациенти с висока температура за ден, повече от 1 милион 978 хиляди души са инфектирани общо. Това оповестиха от Централната телеграфна организация (ЦТАК).

Както се вижда от известието на ЦНАК „ за обстановката с разпространяването и лекуването на пандемията”, броят на пациентите, които са записали нараснала температура от края на април до 18 май, е над 1 милион 978 хиляди души, измежду които 1 милион 238 хиляди са се възстановили, а над 740 хиляди към момента са на лекуване. Уточнява се, че през днешния ден общият брой на умрелите от болестта е 63-ма души.

В най-малко един от умрелите анализът е разпознал вид на варианта на ковид омикрон BA.2, по този начин наречения стелт омикрон.

По-рано водачът на Северна Корея Ким Чен-ун съобщи, че в Северна Корея е зародила изключителна обстановка поради коронавирусна зараза, като изиска държавното управление да вземе ограничения за прекъсване на разпространяването на COVID-19. Освен всичко друго, окръзи и градове бяха блокирани.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР