В Северна Корея са били регистрирани нови 262 270 предполагаеми

...
В Северна Корея са били регистрирани нови 262 270 предполагаеми
Коментари Харесай

Северна Корея обяви нови 262 270 заразени с коронавирус и един починал

В Северна Корея са били регистрирани нови 262 270 хипотетични случая на ковид и един умрял с КОВИД-19, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на държавната осведомителна организация КЦТА.

В известието не се прецизира какъв дял от направените проби са били с позитивен резултат. По данни на КЦТА в затворената комунистическа страна от края на на април до момента има открити над 1,98 милиона заболели евентуално от КОВИД-19. Най-малко 740 160 индивида са сложени под карантина.

Северна Корея наложи локдаун на цялата си територия.

КЦТА заяви, че страната усилва производството на медикаменти и медицински материали, в това число стерилизатори и термометри, като част от битката с невиждания взрив на ковид, съобщи Ройтерс.

Северна Корея усилва производството и на обичайни корейски медикаменти, които се употребяват за облекчение на признаците на тресчица и болежка, сподели още държавната осведомителна организация, определяйки ги като " ефикасни в предварителната защита и лекуването на зловредното заболяване ".

Мащабната вълна от КОВИД-19, за която Северна Корея удостовери за първи път предходната седмица, ускори опасенията за дефицит на медицински средства и ваксини, а организацията на Организация на обединените нации за човешките права предизвести за " опустошителни последствия " за 25-милионното население на страната, отбелязва Ройтерс.

Заразното заболяване се е популяризирало в изолираната страна след огромен боен церемониал в столицата Пхенян на 25 април, а пикът се чака в края на този месец и началото на идващия, сподели южнокорейското разузнаване. КЦТА единствено съобщи, че в края на предишния месец Северна Корея е била обхваната от вълна от случаи на тресчица с неуточнен генезис.

Заводите бързат да създават " със светкавична скорост " повече инжекции, медикаменти, термометри и медицински консумативи в Пхенян и околните региони, като в същото време в цялата страна бяха построени още пунктове за изолираност и започнаха засилени действия за стерилизация, уточни КЦТА.

Това стана, откакто държавният началник Ким Чен-ун разкритикува неефективното систематизиране на медикаментите, както и дейностите на управляващите в отговор на епидемията, наричайки ги " незрели ".

Дейл Фишър, професор по медицина в Сингапурския народен университет, съобщи, че рецесията може би е подценявана поради неналичието на проби и коронавирусния вид Омикрон, при който в множеството случаи болестта протича по-безсимптомно. Възможно е това да докара до по-голям обществен и стопански срив в страната, чието население не е имунизирано, предизвести той.

Южна Корея и Съединени американски щати предложиха да оказват помощ на Северна Корея да се бори с вируса, в това число да изпратят помощ, само че към този момент не са получили отговор.

В понеделник обаче три самолета на севернокорейската държавна самолетна компания " Еър Корио " направиха курс до Китай и назад, като съгласно дипломатически източник, поискал анонимност, са били натоварени с лекарства, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР