В Северна Корея продължава 11-дневният траур по повод навършващата се

...
В Северна Корея продължава 11-дневният траур по повод навършващата се
Коментари Харесай

В Северна Корея забраниха на хората да се смеят, да пият алкохол и да погребват свои близки

В Северна Корея продължава 11-дневният печал във връзка навършващата се през днешния ден 10-а годишнина от гибелта на предходния държавен водач Ким Чен-ир. Полицията деликатно следи за спазването на траура, написа съветският в. " Комсомолская истина ".

Севернокорейци описаха, че на хората в страната е неразрешено да се смеят, да беседват на всеослушание, да честват рождени дни, да употребяват алкохол и даже да погребват родственици - ще може да ги изпратят в последния им път, едвам щом завърши формалният печал.

Според източник на радио " Свободна Азия " органите на реда имат напътствие да търсят жители, които наподобяват " незадоволително скърбящи ". Какво ще стане със арестуваните за сходно нарушаване не знае никой.

Миналата година, да вземем за пример, по време на траура полицията арестувала на улицата хора, използвали алкохол, и ги откарвала в незнайна посока. Властите ги считали за идеологически нарушители. " Откараха ги и повече никой не ги видя ", сподели гражданин на Северна Корея.

Син на Великия водач на Северна Корея Ким Ир-сен и татко на настоящия Върховен началник Ким Чен-ун, Ким Чен-ир, почетен със званието Велик началник на КНДР и Вечен общоприет секретар на Централен комитет на Корейската трудова партия, оглавяваше страната от юли 1994 до декември 2011 година Както прилича на един популярен началник на властническа страна, Ким Чен-ир умря на бойния си пост - в своя брониран трен по време на инспекционно пътешестване в Северна Корея, напомня " Комсомолская истина ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР