В Северна Корея продължава 11-дневният траур по повод навършващата се

...
В Северна Корея продължава 11-дневният траур по повод навършващата се
Коментари Харесай

В Северна Корея забраниха на хората да се смеят, да пият алкохол и да погребват свои близки

В Северна Корея продължава 11-дневният печал във връзка навършващата се през днешния ден 10-а годишнина от гибелта на предходния държавен водач Ким Чен-ир. Полицията деликатно следи за спазването на траура, написа в. "Комсомолская истина ".

Севернокорейци описаха, че на хората в страната е неразрешено да се смеят, да беседват на всеослушание, да честват рождени дни, да употребяват алкохол и даже да погребват родственици - ще може да ги изпратят в последния им път, едвам щом завърши формалният печал.

Според източник на радио "Свободна Азия " органите на реда имат напътствие да търсят жители, които наподобяват "недостатъчно скърбящи ". Какво ще стане със арестуваните за сходно нарушаване - не знае никой, предава Българска телеграфна агенция.

Миналата година, да вземем за пример, по време на траура полицията арестувала на улицата хора, използвали алкохол, и ги откарвала в незнайна посока. Властите ги считали за идеологически нарушители. "Откараха ги и повече никой не ги видя ", сподели гражданин на Северна Корея.
Син на Великия водач на Северна Корея Ким Ир-сен и татко на настоящия Върховен началник Ким Чен-ун, Ким Чен-ир, почетен със званието Велик началник на КНДР и Вечен общоприет секретар на Централен комитет на Корейската трудова партия, оглавяваше страната от юли 1994 до декември 2011 година

Както прилича на един популярен началник на властническа страна, Ким Чен-ир умря на бойния си пост - в своя брониран трен по време на инспекционно пътешестване в Северна Корея, напомня "Комсомолская истина ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР