В Северна Корея има само един български (потенциален) гласоподавател за

...
В Северна Корея има само един български (потенциален) гласоподавател за
Коментари Харесай

В Северна Корея има само един български гласоподавател за изборите на 11 юли

В Северна Корея има единствено един български (потенциален) гласоподавател за идните парламентарни избори на 11 юли, заради което в страната няма да бъде открита секция. Това излиза наяве от известие, оповестено на уеб страницата на Централната изборна комисия.

„ Предвид извънредно дребния брой български жители (един евентуален гласоподавател), както и прелюдия непоколебим ограничаващ режим против разпространяването на COVID-19, при който е изцяло затворена границата, включително за всевъзможни колета, в посолството (в Пхенян) не е формирана СИК”, оповестиха от ЦИК.

ЦИК разгласи 791 секции за гласоподаване в чужбина. Сега най-вече секции ще има във Англия – 135, следвана от Турция със 121 секции, и Германия със 116 секции. Съществуват и страни, в които няма да бъдат откривани секции поради военни спорове, комплицирана епидемиологична конюнктура и тежки ограничаващи ограничения. Подобна е обстановката в Сирия, която от 2012 година насам е в революция, която към момента продължава. Освен това е налице непрекъснатата опасност от реализиране на терористични набези макар ограниченията, предприемани от сирийските управляващи, оповестиха от ЦИК.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР