В селцето Сеян в Южна Франция, вековните каменни фонтани са

...
В селцето Сеян в Южна Франция, вековните каменни фонтани са
Коментари Харесай

Южна Франция се бори със сушата, а в някои села водата се доставя чрез цистерни

В селцето Сеян в Южна Франция, вековните каменни фонтани са празни, а от кранчетата в домовете на хората тече дода до строго избран предел единствено с помощта на водоноски, защото естествените извори в обитаемото място са пресъхнали, заяви Ройтерс.

Тъй като страната, както и огромна част от Европа, се бори със сушата и рекордно високите температури, жителите на живописното село, които до неотдавна поливаха градините си и пълнеха басейните си без да се замислят, в този момент би трябвало да постъпват по напълно друг метод, споделя кметът Рене Юго.

" От време на време се появяват по няколко облака, само че няма вода, в никакъв случай няма вода, нито капка (дъжд) ", споделя той, до момента в който седи до пресъхналия шадраван. " Започваме да се отчайваме, тъй като ситуацията не се усъвършенства... Така че всички са понижили потреблението си на вода ", добавя Юго.

Нивата на вода се ревизират всяка седмица, с цел да се подсигурява, че всички семейства в селото съблюдават лимита от по 150 литра на човек дневно.

Нивата на потребяваната вода се ревизират всяка седмица, с цел да се подсигурява, че всички семейства в селото съблюдават дневния предел от по 150 литра вода на човек, добавя Българска телеграфна агенция.

За да може водата въобще да стигне до селото, както и да някои други обитаеми места наоколо, тя би трябвало да се транспортира от региони, в които потоците от мрежата от извори, захранващи даден район, към момента са задоволително мощни, с цел да разрешават добиването ѝ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР