В село Храково в Украйна, фермери сами са конструирали дистанционно

...
В село Храково в Украйна, фермери сами са конструирали дистанционно
Коментари Харесай

Земеделци в Украйна създават трактор за разминиране

В село Храково в Украйна, фермери сами са конструирали отдалечено управляем трактор за разминиране на полета. След освобождението от съветска окупация локалните откриват, че всички полета са минирани. Александър Кривцун намира лично решение на казуса. Използвайки елементарна кабина на трактор и елементи от булдозер, Кривцун трансформира транспортното средство в отдалечено управляема машина за разминиране.

 
Взехме тези железни елементи от развален контейнер. А тези странични панели бяха взети от бойна машина. От едната и от другата страна. Премахнахме прозорците, с цел да не се счупят. Молим се да е здрав, с цел да можем да разминираме земята си.
Александър Кривцун, основател на машината

Досега машината е разкрила към 340 противотанкови мини. Успяла е да разминира и към 15 противопехотни устройства. Машината се управлява от механика Павел Григорченко, който счита, че ръководството на машината не мъчно.

 
Управлението е просто: газ, кормило, съединител. Изключваме съединителя, превключваме скоростите ръчно, отдалечаваме се от трактора, пускаме съединителя и тръгваме.
Павел Григорченко - монтьор

По време на сеитбата тракторът е взривяван от мини пет пъти. Впоследствие е ремонтиран и връщан на полето. Благодарение на тази техника земеделското сдружение е съумяло да разминира 1500 хектара земя, съвсем половината от които към този момент са засети. Земеделците, които не разполагат с сходна техника обаче, все не могат да обработват нивите си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР