В село Габрово живеят 39 души. По списък обаче имат

...
В село Габрово живеят 39 души. По списък обаче имат
Коментари Харесай

Защо гласоподавателите надхвърлят 20 пъти броя на местното население в Благоевградско

В село Габрово живеят 39 души. По лист обаче имат право да гласоподават доста повече.

По думите на кметския наместник 808 македонски жители могат да дадат своя глас в благоевградското село, въпреки и никой да не го е правил.

Никой не е виждал жители с двойно поданство и в селата Делвино и Бело поле.

Огромният брой гласоподаватели допуска съществуването на машина даже и в обитаемоте места с най-малък брой локални хора. Както и доставката на голям брой бюлетини, в случай че машината се скапе.

" Миналата седмица са ни дали 15 000 бюлетини, в този момент 7500, което е парадокс. Ние физически не можем да обслужим повече от 400-500-600 индивида, няма по какъв начин да стане, за какво ни ги дават тези бюлетини и би трябвало да ги носим като магарета ", пита се Радослав Богданов, секретар на СИК-Бело поле.

Една от секциите подава тъжба до РИК.

" Разбираемо е тяхното недоволство и би трябвало да се вземе поради, че тези жители действително не живеят на територията на общината и нещо би трябвало да се направи по този въпрос, само че това не е наша работа ", изясни Радослав Митрев, представител на РИК-Благоевград.

Сигурно е обаче, че изборната интензивност в секция с над 8000 гласоподаватели и стотина локални поданици ще бъде най-ниска в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР