В селището Пески, западно предградие на Донецк, се натъкнала на

...
В селището Пески, западно предградие на Донецк, се натъкнала на
Коментари Харесай

Украинска бронирана машина попадна на мина край Донецк и стана на парчета

В селището Пески, западно предградие на Донецк, се натъкнала на мина украинска БРДМ (бронирана разследваща дозорна машина) и, съгласно украински медии, „ просто била раздрана на части ”. Не е ясно за какво и по чия заповед машината е навлязла в демилитаризираната зона, освен това в повърхностен състав на екипажа едвам от двама души. Никой от тях нямал късмет да оцелее, твърди на собствен ред rusvesna.su. Според справката на БЛИЦ, в съветската войска няма толкоз мощна мина, евентуално е заложен фугас.

Взривът бил толкоз мощен, че елементи от БРДМ се разпръснали на над 200 м. Експлозията преобърнала машината и тя паднала във водоем. Загинали двама украински бойци – Генадий Вегера (р. 1980 г.) – прочут като „ Зеленият” и Виктор Сухин (р. 1979 г.).

Приятели на Вегера описват, че през 1998-2000 година служил в украински спецназ в Крим, по-късно 6 година служил в профилирано поделение за военизирана защита.

Когато почнали бойните дейности в Донбас, без значение от здравословните проблеми Вегера решил да води война. Съпругата му не желала да го пусне и даже му изгорила всичките документи. Той обаче съумял да изтръгне от нея военноотчетния си документ и въпреки всичко отпътувал в Донбас.



Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР