В селата около Пловдив, Велико Търново, Стара Загора и Ловеч

...
В селата около Пловдив, Велико Търново, Стара Загора и Ловеч
Коментари Харесай

Бум в търсенето и продажбите на селски къщи

В селата към Пловдив, Велико Търново, Стара Загора и Ловеч търсенето на къщи надвишава предлагането повече от 10 пъти.

Търсят се най-вече подготвени за нанасяне къщи, с двор от най-малко 1 дка., както и къщи в нови жилищни комплекси. Търсене има и за имоти в регулация и бизнес парцели като хранилища, цехове и ферми.

" Това са хора, които вършат един съзнателен избор и идват на село не като бягство, а трансформират стила и метода си на живот. В момента мога да кажа, че сред 20-40% са по-скъпи парцелите в селата ", посочи ръководителят на Асоциацията на българските села Борислав Борисов, предава  " Това са хора, които вършат един съзнателен избор и идват на село не като бягство, а трансформират стила и метода си на живот. В момента мога да кажа, че сред 20-40% са по-скъпи парцелите в селата ", посочи ръководителят на Асоциацията на българските села Борислав Борисов, предава pariteni.bg.

Най-високи са цените на къщите към София, като парцелите в Бистрица да вземем за пример към този момент са по-скъпи от тези в центъра на София.

По данни на асоциацията единствено за миналата 2021 година общият брой на новорегистрираните поданици на село е 108 550 души, а прогнозата за 2022г. е към 90 000 души да се реалокират за непрекъснато на село.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР