В селата Каравелово и Богдан, които са съкратени най –

...
В селата Каравелово и Богдан, които са съкратени най –
Коментари Харесай

В Каравелово и Богдан вече подменят тръбите и възстановяват водопроводите

В селата Каравелово и Богдан, които са съкратени най – доста от водното бедтвие в Карловско преди три седмици, стартира възобновяване на водопроводната мрежа. Екипи на ВиК-Пловдив подменят тръбите, а работата им се подкрепя от спомагателна тежка техника. 

 

Това оповестява пловдивският регионален шеф Ангел Стоев. Той уточни, че задачата е по едно и също време с разчистването да се възвърне и водоподаването в селата на 100%. 

 

„ На този стадий и в двете села вода има единствено в 50 на 100 от домовете, като тя продължава да бъде негодна за пиянство “, посочи регионалният шеф.

По данни на Ангел Стоев на терена в двата потърпевши карловски села през днешния ден са работили 180 доброволци и 37 военнослужещи. Стоев споделя неналичието на огромен брой доброволци с неприятното време. 

 

Областният шеф посочи, че в Каравелово са пристигнали техника и доброволци  от общините Казанлък и Пирдоп, които се включват в дейностите по  възстановяване. 

 

На място аварийно-възстановителните действия се  координират от заместник-кметовете на община Карлово Данка  Зидарова-Люртова и Николай Цветков, кметовете на селата и военните.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР