В секция номер 43 в София изборният ден започна с

...
В секция номер 43 в София изборният ден започна с
Коментари Харесай

Проблеми с машините за гласуване има на няколко места в страната

В секция номер 43 в София изборният ден стартира с механически проблем. Единствената машина не проработи незабавно и се наложи намесата на техническо лице. 

 

В секция във Варненския квартал Владиславово машина е дала недостатък още през вчерашния ден при тестовото ѝ включване. Изписала е, че изборният ден не може да стартира. Затова там минаха на хартиени бюлетини.

 

В 9-а секция в Стара Загора, която се намира в главното учебно заведение в квартал " Самара ",  изборният ден не стартира в 7 часа, поради щета в машината за гласоподаване. Очаква се вотът да премине с хартени бюлетини.  

Председателят на районната изборна комисия (РИК) в Русе Милена Хинкова съоби, че в секция в Русе има проблем с единствената машина. На място е изпратен механик. Проблемът не е отхвърлен и там ще се гласоподава с хартиени бюлетини.

Хинкова осведоми също, че в разнообразни секции в района не са се явили членове, само че това не е попречило на началото на изборния ден. Организира се тяхната подмяна. 

 

В две от секциите в Благоевград до този миг има информация, че са отказали машините за вота, във всяка от тези секции има по една машина, заяви ръководителят на районната изборна комисия (РИК) Елизабета Дерменджиева. Същите ще преминат към гласоподаване с хартиени бюлетини, само че откакто се постанови решение от РИК, като се чакат указани от Централната изборна комисия, сподели още Дермеджиева.

 

В една секционна изборна комисия (СИК) в Ловеч към момента не е почнал изборният ден, защото машината е отказала да проработи. Предстои да се вземе решение гласуването там да премине с хартиени бюлетини, заяви ръководителят на Районната изборна комисия (РИК) Валентина Недялкова.  

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР