В сектора има много сериозен дебат дали производителите да не

...
В сектора има много сериозен дебат дали производителите да не
Коментари Харесай

Зърнопроизводители в Русе поискаха предоговаряне на условията в Зелената сделка

В бранша има доста сериозен спор дали производителите да не се откажат непринудено от приемане на дотации, поради изискванията, които им се постановат

Зърнопроизводители желаят предоговаряне на изискванията в Зелената договорка по селскостопанската политика до 2027 година.

Те даже са подготвени непринудено да се откажат от дотациите, защото част от изискванията, на които би трябвало да дават отговор, са неизпълними, осведоми телевизия.

Предвижда се базовите заплащания да останат в границите на 20 лв. на декар, недоволстват зърнопроизводители в област Русе. Затова анализите в сектора показвали, че не е целесъобразно да се съблюдават наложените им условия по Зелената договорка.

Зърнопроизводителите слагат под подозрение по този начин наречените зелени правила, които се изисква от тях да съблюдават.

В бранша има доста сериозен спор дали производителите да не се откажат непринудено от приемане на дотации, поради изискванията, които им се постановат.

Станимир Станчев напомни също, че през предходния програмен интервал за бранш " Зърнопроизводство " не е имало съвсем никакво подкрепяне за рационализация на селското стопанство.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР