В сегашната ни ера, в която дигиталните платформи упражняват несравнимо

...
В сегашната ни ера, в която дигиталните платформи упражняват несравнимо
Коментари Харесай

Западният феминизъм и неговите слепи петна в Близкия изток

В сегашната ни епоха, в която цифровите платформи упражняват несравнимо въздействие, X – прочут преди като Twitter – е най-близкото нещо, което имаме до световен обществен площад. В рамките на този голям пазар на хрумвания подмножество западни феминистки едностранно поеха лидерски функции, представяйки се като пазачи на това кой е същински „ феминист “ и какво в действителност съставлява „ феминизъм “.

От 7 октомври тези „ водещи феминистки “ бомбардират този толкоз значим цифров пейзаж с изявления, гръмогласно осъждащи офанзивата на Хамас против Израел, като в същото време извиняват или просто пренебрегват продължаващото групово наказване на повече от два милиона Палестинците в линията Газа, които последваха. Някои даже се пробват да разгласят безразборното бомбардиране от Израел и цялостната блокада на дребния анклав, който към този момент лиши живота на над 5000 мъже, дами и деца, като задоволително възмездие за дейностите на Хамас и законна „ самоотбрана “.

< h2 class= " more-on__heading " > Продължавайте да четете лист от 4 детайла Тъй като Milei води президентската конкуренция в Аржентина, абортът е на линия Mahsa Amini е почетен с най-голямата премия на Европейски Съюз за правата на индивида Испания се обажда Джени Хермосо за първи път след абсурда с целувки на Световното състезание Кой е носителят на Нобелова премия за мир Наргес Мохамади? завършек на списъка

Нека бъдем ясни: това, което става въпрос тук, не е тяхното наказание на насилието, нанесено от Хамас на израелски дами, а очевидното им равнодушие към и в някои случаи въодушевено утвърждение на насилието, упражнявано сега палестински дами.

Тези по този начин наречени феминистки освен не съумяват да покажат никаква съпричастност или поддръжка към дългогодишното страдалчество на палестинските дами, само че също по този начин се причисляват към възходящите старания да заглушат тези, които показват някаква намек за състрадание към тях.

Когато някой, изключително някой с избран публичен профил, разгласява известие в X, подкрепящо Палестина и признаващо траялото десетилетия страдалчество на палестинския народ под израелска окупация и подтисничество, той се изправя пред същите заредени въпроси доста пъти: „ Подкрепяте ли Хамас? “, „ Осъждате ли офанзивите против израелски цивилни? “

В отговор някои се усещат уплашени и обръщат курса, до момента в който други или отхвърлят да се ангажират, или се пробват да оспорят догатките на тези самоназначени обществени разпитващи. Но както и да реагират, те се сблъскват със същия проливен дъжд от злоупотреби, заплашване и обиди от тези, които „ стоят с Израел “, в това число доста видни западни феминистки.

Фрази и етикети като „ антисемит “, „ апологет на обезчестяване “, „ поддръжка за обезчестяване и похищение на дами “, „ поддръжка за терористична група, която ръководи съгласно шериата “, и по-специално, „ не е същинска феминистка “ са необятно публикувани.

Така че желая да попитам всички тези феминистки на Запад, които освен разгласяват изявления, подписват изказвания и пишат колони, абсолютно подкрепящи „ правото на Израел да се пази “, само че също по този начин работят неуморно, с цел да „ анулират “ всеки, който се осмелява или да насочи вниманието към десетилетия палестинско страдалчество, или да призове за преустановяване на безразборното бомбардиране на Газа от Израел, което убива и осакатява стотици дами и девойки всеки ден: това ли е, което наричате феминизъм?

Вашата марка феминизъм, която видимо се ползва единствено към избрана подгрупа от преобладаващо бели, западни и насочени към Запада дами, е сложна за стомаха. Вие вярно осъждате насилието, нанесено от Хамас на израелските дами. И въпреки всичко вие освен мълчите за страданието на палестинските дами, само че се пробвате да накарате всеки различен, който е задоволително самоуверен да приказва за тях, да млъкне.

Днес дамите и децата в Газа са освен под тежки бомбардировки, само че и на гладна диета, с помощта на „ цялостната блокада “ на Израел. Това не е ли закононарушение против дамите, което заслужава внимание и наказание? Как може да се наричаш феминистка, до момента в който оправдаваш, даже подкрепяш, наказателни, геноцидни дейности на една могъща страна против беззащитен народ, заловен в клопката на открит затвор? Как можете толкоз елементарно да изтриете мъчителните прекарвания на стотици хиляди дами, които нямат силата да трансформират събитията си?

Очевидното равнодушие на западния феминизъм към изказвания като това на израелския министър на защитата Йоав Галант, който оприличава палестинците на „ човешки животни “, е надълбоко обезпокоително.

Ако вашият феминизъм не ви кара да се застъпвате за хора, които са претърпели нищо друго с изключение на етническо пречистване, подтисничество и окупация от 1948 година насам, които се пробват да оцелеят под осакатяваща обсада в продължение на 17 години, които са се дефинират като „ човешки животни “ и които в този момент са изправени пред това, което може да се опише единствено като геноцид, тогава защо е? Ако тези действителности не ви предизвикват да заемете позиция, мъчно е да си визиите какво ще стане. Дали палестинските дами по някакъв метод не са задоволително дами, с цел да заслужат вашето феминистко покровителство?

Надявам се, че това тежи на съвестта ви: Подкрепяйки правото на Израел да се „ пази “ непременно, вие одобрявате насилието против дами и деца – същата демография, която твърдите, че защитавате. Като пренебрегвате тежкото състояние на палестинския народ, като се пробвате да клеймите като „ антисемити “ и „ антифеминисти “ всеки, който се осмелява да поддържа тяхната битка, вие показвате, че не всички животи – не всички дами – са идентични стойност в очите ви.

Вашето обръщение към дамите, които се пробват да оцелеят под израелските бомби, дами, прегръщащи труповете на убитите си деца, е мощно и ясно: вие нямате значение.

Възгледите, изразени в тази публикация, са лични на създателя и не отразяват безусловно публицистичната позиция на Al Jazeera.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР