В седмиците преди старта на американското турне стана ясно, че

...
В седмиците преди старта на американското турне стана ясно, че
Коментари Харесай

С идентичен резултат: Шампионите отново се оказаха висока летва за Димитров и Рубльов

В седмиците преди старта на американското турне стана ясно, че първата ни ракета Григор Димитров ще сплоти сили със златния медалист от Токио на смесени двойки Андрей Рубльов за Мастърсите в Монреал и Синсинати. Дебютната поява на корта за българско-руския тандем в канадския град загатна капацитета си триумф над първенците от Уимбълдън и проваляне от вторите сложени в схемата Марсел Гранойерс и Орасио Себайос. На надпреварата в Охайо експертите на сингъл впечатлиха с победа против обиграната двойка на Даниел Еванс/Джон Пиърс, само че сходно на преди седмица още веднъж в осминафиналите преклониха глави против защитаващите първенци Гранойерс и Себайос за малко над час игра - 3:6 3:6.

Началните мигове от дуела отминаха безпроблемно за двете двойки, като сервисът бе на повече от чудесно равнище. Непосредствено по-късно при първия по-труден гейм за нашето дуо пристигна миг на съвършенство от страна на хасковлията, който показва безспорната си класа и осъществя поредно две блестящи волета на мрежата. Испанско-аржентинският тандем обаче последователно съумя да наложи надзор в миговете си на ретур и след изпълнено с неточности подаване на Димитров се стигна до решаваща точка, при която нашенецът изпрати удара си зад главната линия и в яростта си от инкасирания пробив изстреля една от топките в посока прилежащия корт. Слабите моменти за европейската двойка продължиха и те сдадоха откриващия сет още при начален удар на Рубльов.

Във втората част имахме опцията да следим известно усъвършенстване в играта на сингъл експертите и с помощта на умела отбрана пред нападенията на латиносите, оползотвориха първия си късмет за пробив в мача - 2:1. За страдание, незабавен спад в подаването на първата ни ракета означаваше рибрейк, а с това Гранойерс/Себайос си върнаха самодейността.

Впоследствие двойките си размениха по няколко елементарно извоювани гейма, преди още веднъж да настане време за началния удар на Григор, който неколкократно бе добре прочетен от испанеца в съперниковата двойка и българинът сбърка воле на мрежата, предавайки подаването си за 3:5, като в допълнение разруши ракетата си. Аржентинецът Себайос застана на сервис за успеха и откакто чрез левичарския си сервис затрудни доста дуото Димитров/Рубльов, то настъпи краят на срещата, с което и присъединяване на нашия тандем, който безспорно остави своя отпечатък в шампионата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР