В седмицата, в която Хирошима е домакин на Срещата на

...
В седмицата, в която Хирошима е домакин на Срещата на
Коментари Харесай

Палачинка от Хирошима е кулинарната звезда в Срещата на върха на Г-7

В седмицата, в която Хирошима е хазаин на Срещата на върха на Г-7, заведенията за хранене в града показват локален специалитет, включващ богат избор от пълнежи, които да задоволят и най-капризния задграничен усет, написа Reuters.

Хирошима е туристически център в западната част на Япония, а името му е вечно записано в историята като първия град, който преди близо 78 години претърпява ужаса на нуклеарната офанзива.

Хирошима обаче притегля туристите освен с трагичното си минало.

Днес той е кипящ от сила град, в който живеят над един милион души. Стотиците локални ресторани пък са  специализирани в окономияки - пикантна палачинка, чието име значи " сготвено по избор ".

Съставките на присъщото ядене нормално включват юфка, зеле и месо, изпържени върху гореща железна плоча.

Специално за Срещата на Г-7, Академията Окономияки, локална организация в колаборация с заведенията за хранене, създава нови разновидности на рецептата, включващи обичани храни от всяка страна.

" Може да се каже, че окономияки е най-популярната храна за душата измежду хората от Хирошима ", споделя Ацуки Китаура, шеф на веригата Chinchikurin в града.

" Смятаме, че ще дойдат доста клиенти от чужбина, по тази причина искахме да предложим разнообразни усети окономияки, които да дават отговор на техните лични стремежи. ", изяснява експертът.

Сред тях са немска версия с кисело зеле, както и канадска с кленов сироп и карбонара в чест на Италия.

За американските усети ще има месо за бургери, а френската версия съдържа зеле, бобови кълнове, бекон, сирене, сос окономияки и пържено яйце, всичко това увито в палачинка.

Някои от локалните поданици обаче не са доста сигурни за новите задгранични пълнежи. Британската версия с пържени сардини и гарнирана с картофен чипс, провокира съмнение измежду хората, които избират да си хапват добре познатото фиш енд чипс, пред комбинацията с японската окономияки, добавя Reuters.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР