В седмицата преди дербито на 14-я кръг от НБЛ между

...
В седмицата преди дербито на 14-я кръг от НБЛ между
Коментари Харесай

Президентът на Берое горд от подкрепатa на феновете

В седмицата преди дербито на 14-я кръг от НБЛ сред Берое и Левски Лукойл на вашето внимание предлагаме втората част от изявлението с ръководителя на УС на старозагорци Васил Кифев. Срещата сред двата тима е пряк спор за челната позиция в шампионата. Васил Кифев обърна внимание на конфликта сред двата отбора, а главен акцент в коментара му бе връзката сред почитателите и тима на Берое

На 12-ти януари в Стара Загора гостува Левски Лукойл. Тази събота станахме очевидци на конфликта сред отбора на Тити Папазов и Балкан. Очаквате ли да има проблеми от такова естество при идното домакинство на водача досега в НБЛ в Стара Загора?

Това е взривоопасен мач, както и да го погледнеш. Отношението на управлението на клуба към почитателите, и противоположното, е много по-различно от това, което виждаме по стадионите. Бих споделил, че ние сме едно от местата, където не желаем баскетболът да се футболизира. Говорим за онази неприятна и отблъскваща страна на футбола с ексцесиите по стадионите и така нататък. Ние не желаеме да плащаме на агитки и да идват хора, които не милеят за Берое, а се чудят какъв зулум да създадат в залата, с цел да се чуе за тях. Баскетболен клуб Берое желае в залата да идват фамилии, да идват виновни и интелигентни хора, които на първо място обичат своя тим и Стара Загор. Клуб и почитатели би трябвало взаимно да си предават една просвета на държание. Смятам, че на този стадий съумяваме да създадем това ядро. Нашите почитатели са извънредно мирни и културни хора с публично състояние. Съвсем ясно виждам, че в нашата зала влиза някаква форма на интелигенция. Освен това, където й да сме ходили, беройци са се държали постоянно на равнище, на първо място без да провокират каквито и да е спорове, в това число с почит и позитивизъм към съперника. Предвид случилото се на последния дуел сред последователите на Левски Лукойл и Балкан, желая да прикани нашите почитатели по никакъв метод да не дават отговор на провокации от какъвто и да е темперамент, в случай че такива има. Иска ми се публиката на Берое само да поддържа своя тим. Бих могъл единствено и само да се гордея с това, което прави старозагорският баскетболен почитател сега.

В спортно-технически проект къде са преимуществата на Берое по отношение на Левски Лукойл?

На всички би трябвало да е ясно, че това е дерби, само че шампионата не приключва с тази среща, тъй че не е нужно ненужно драматизиране. Двата тима към този момент изиграха най-резултатния дуел досега в НБЛ. Работа на Любо Минчев и екипа му е да намерят мощните и слабите страни на съперника. Ние към този момент приличаме на тим, които има цел, образ, тим който може и знае по какъв начин да побеждава. Разчитаме доста на шестия състезател, това са нашите правилни почитатели, които могат да ни дадат сили и тил в сложен миг.

Защитата ли е оня съставен елемент от играта, който носи триумфите на тима досега?

Да, това е стилът на игра на Берое, натрапен от треньора и несъмнено това е основата на триумфите ни през есента. Нашите състезатели играят с доста сила в отбрана, биткаджии са и вършат всичко по силите си да допуснем допустимо минимум точки. Затова нещата се получават и експертите все още ни дават позитивни оценки като показване. Моето мнение е, че част от нашите съперници имат по-добри единици като играчи, само че ние се отличаваме и ги превъзхождаме и с груповата игра и себераздаването в отбрана.

В началото на сезона, когато с отбора бе и Павел Маринов, заявихте, че Берое има шампионски състав. След есенния дял от шампионата смятате ли, че първото място е реалистична цел?

Сезонът е дълъг. Както Минчев един път сподели, в последна сметка е значимо каква селекция правиш и каква подготовка ще проведеш, само че също по този начин е значително и това по какъв начин ще се развие един тим през сезона. Не бързам с прогнозите, тъй като всичко може да се случи в решителната част от сезона. Имаме реванш с Рилски състезател за Купата на България, който за доста от нашите почитатели наподобява като протоколен, само че истината е, че това изобщо не е по този начин. Миналата година отборът от Самоков загуби първата си среща като хазаин с 12 точки от Академик (Пловдив), само че по-късно като посетител победи с 13 точки, стигна край, а там завоюва и сграбчи трофея. Ако някой си мисли, че сме си свършили работата, грубо се лъже. Виждате, че и в последния ни дуел за 2018г. през по-голямата част от срещата изоставахме в резултата. Същото можем да кажем и за Балканската лига. Там ще има крайна четворка и резултатите все още няма да имат значение. Да не приказваме, че в НБЛ, където, с изключение на Рилски състезател, имаме тимовете на Балкан и Левски Лукойл, които стигнаха до втора фаза на Купа Европа на ФИБА. Това е невъобразим триумф за клубния ни баскетбол. Т.е. ние сме стигнали ненапълно, само че нищо значително не сме създали. Ние сме по средата на нищото и би трябвало да се готвим извънредно съществено и отговорно, тъй като най-тежкото занапред следва. Едно е несъмнено, страстите са обезпечени.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР