В седмицата преди 2 април 2023 г., когато ще се

...
В седмицата преди 2 април 2023 г., когато ще се
Коментари Харесай

Ще съдействат на гражданите, които нямат валидни документи на изборите в Пловдив

В седмицата преди 2 април 2023 година, когато ще се проведат изборите за Народно заседание, от ОДМВР – Пловдив е основана нужната организация българските жители, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи (лична карта или персонален /зелен/ паспорт) тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, да имат опция да упражнят правото си на глас. Административното обслужване на гишетата в бранш „ Български документи за идентичност ” на ул. „ Волга “ № 70 в Пловдив и звената в 13-те районни ръководства на дирекцията ще протича по следния метод:
Прочетете още
1. В взаимозависимост от съответните нормативни условия, на жители, подали към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен документ за идентичност (лична карта, персонален /зелен/ паспорт) или персонална карта с изминал период на годност.

2. При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 31 март 2023 година, по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават.

За да бъде издадено уверение е належащо:

1. Гражданите персонално да подадат искане в съответната работа за дните от 28 март до 1 април 2023 година от 08.30 ч. до 17.00 ч.   В деня на изборите, 2 април,  искания за удостоверения се одобряват от 8.30 ч. до 19.00 ч.

2. Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите за Народно заседание, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта.

3. В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно управление (на МВР) и сектор към районно управление (на МВР), Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес.

Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО съдебна експертиза ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЕДИНСТВЕНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН - 2  АПРИЛ 2023 Г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР