В седмицата на Международния ден на жената 8 март Музикално-драматичен

...
В седмицата на Международния ден на жената 8 март Музикално-драматичен
Коментари Харесай

Театърът в Търново пуска промо билети за дамите

В седмицата на Международния ден на дамата 8 март Музикално-драматичен спектакъл “Константин Кисимов” във Велико Търново кани своите почитателки и техните приятелки в театралния салон. Специално за тях ще бъде показана хитовата комедия “Госпожа Министершата” от Бранислав Нушич. Всички дами могат да си закупят билети на преференциална цена от 6 лева, а понижението важи до привършване на местата.

Представлението ще бъде на 7 март от 19 часа в камерния салон на театъра. Популярната пиеса на Нушич е едно от най-обичаните заглавия на търновската трагична натрупа. Главната роля извършва известната актриса Стефка Златкова. Режисьор на постановката е Димитър Шарков, сценографията е на Лидия Къркеланова, а заслуга за пластичните решения на актьорите има Лилия Иванова от балета.

Със занимателната комедия за балканските политически нрави търновският спектакъл е обиколило близо 20 града в страната. “С това заглавие следваме традицията да вършим атрактивни спектакли с ясна позиция и модерни послания. Действието в пиесата се развива през 1928 година, само че проблемите, които се третират в нея, са настоящи и в този момент. Ние сме се фокусирали върху казуса за основаването на една псевдокласа, която по неписани балкански закони може да стигне до върха”, изяснява Димитър Шарков.

Той признава, че е бил притеглен да направи театър за метаморфозите на хората във властта, на които ставаме очевидци непрекъснато. Това се случва с хората, „ докопали се до кокала на властта ”. Първата мисъл на парвенюто е не какво аз ще направя за страната, а какво страната ще направи за мен. „ В този театър властта има доста основни герои, в това число медии и улични актьори. Всички дружно се трудят за добруването преди всичко на родата, а по-късно на страната ”, разяснява Шарков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР