В седмичния епидемиологичен бюлетин на СЗО се отбелязва, че към

...
В седмичния епидемиологичен бюлетин на СЗО се отбелязва, че към
Коментари Харесай

СЗО: Омикрон е регистриран в 57 страни

В седмичния епидемиологичен бюлетин на СЗО се отбелязва, че " към 7 декември 2021 година на ковид е доказан в 57 страни. Наличието му е регистрирано във всички шест района на СЗО ”.

Експертите обърнаха внимание на обстоятелството, че броят на откритите случаи на ковид сега бързо нараства в Южна Африка. Въпреки че към момента не са известни аргументите за това нарастване, те обявиха, че е " евентуално " разпространяването на Омикрон в района, както и засиленото тестване на популацията за коронавирус са изиграли роля, защото той е систематизиран от СЗО като грозящ вид.
Наш академик: Омикрон се популяризира по-бързо поради имунен пробив, а не поради по-висока инфекциозност
Омикрон наподобява е кадърен да презаразява в доста по-висока степен от всички разновидности до момента. Тоест, за разлика от Делта да вземем за пример, кой...

Организацията акцентира, че " предварителните разбори демонстрират, че разновидностите в омикронния вид могат да понижат обезвреждащата интензивност на антителата, което води до понижена имунна отбрана ". СЗО счита, че това може да е обяснението, " за какво този вид наподобява се популяризира бързо в мощно ваксинирани популации, какъвто е казусът в Южна Африка ".

Според СЗО са нужни повече данни, с цел да може да се реши успеваемостта на имунизациите против Омикрон. " Необходими са повече данни, с цел да се реши дали разновидностите, налични във разновидността Омикрон могат да доведат до понижена имунна отбрана от имунизациите ", декларират специалистите. Според тях са нужни и повече " данни за ефикасността на имунизациите, в това число потреблението на спомагателни дози ". Подчертава се, че " СЗО ще продължи да работи с сътрудниците си за наблюдаване и оценка на тези данни, незабавно щом станат налични ", предава БГНЕС.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР