В седмичната програма на парламента е първото четене на промените

...
В седмичната програма на парламента е първото четене на промените
Коментари Харесай

Депутатите с трети опит да гласуват вота на недоверие към кабинета Денков

В седмичната стратегия на Народното събрание е първото четене на измененията в данъчните закони за следващата година, импортирани от държавното управление

Вотът на съмнение към държавното управление в бранш " Национална сигурност и защита " се чака да бъде отритнат с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Въпреки демонстрираните различия, слагане на ултиматуми и игра на кворум, още в петък следобяд на среща с финансовия министър Асен Василев ГЕРБ и Движение за права и свободи откриха компромис по проблема " Лукойл " и по проектобюджета на държавното управление. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова разгласи, че са получили гаранции, че ПП-ДБ няма да гласоподават дружно с " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН " по бюджета и че са постигнали единодушие за отсрочване на дерогацията.

За сметка на това през днешния ден групите на ГЕРБ и Движение за права и свободи:  " Ще вземат участие в кворума на Народното събрание и ще покажем, че евроатлантическото болшинство го има ".

От Българска социалистическа партия приканиха през вчерашния ден всички, в това число ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България ", да поддържат вота на съмнение, да се завършва със " сглобката " и да се възстановява обстановката.

В пленарната седмица на първо четене влизат противоречивите промени в данъчните закони, част от които са налог върху бакшишите, така наречен " бонус-донос " - или приемане на финансов бонус при сигнал в Национална агенция за приходите за укрити налози, връщане на пари в бюджета при вписване на касови бележки, покачване на локалните налози и такси, концепцията, в случай че не се получи касова записка, да не се заплаща стоката и връщане на Данък добавена стойност на 20% при ресторантьорите.

Пакетът данъчни закони към този момент беше отритнат на първо четене от бюджетната комисия.

Очаква се в пленарната зала законопроектите на държавното управление, по-голяма част от които са планувани за петъчното пленарно съвещание, да бъдат утвърдени, само че със поръчката за промени сред двете четения.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР