В седем от общо 14 детски градини на територията на

...
В седем от общо 14 детски градини на територията на
Коментари Харесай

До края на 2018-а - видеонаблюдение на всички детски градини в район Централен:

В седем от общо 14 детски градини на територията на регион " Централен " в Пловдив има изцяло или отчасти видеонаблюдение. Камерите следят входа на постройките, както и площадките, на които децата играят на открито. До края на годината упоритостта на локалната администрация е да оборудва всички детски градини със системи за видеонаблюдение.

Пловдив

В детска градина " Каменица " в Пловдив първата камера е сложена през далечната 2010-а година. Устройството е предоставено под формата на подаяние. Седем години по-късно към този момент 5 камери излъчват картина от входа на постройката, както и от двора, където се организират заниманията навън.
" Родителите по какъв начин одобриха концепцията? "

Илиана Христова - шеф на ЦДГ " Каменица ": " Всички откликнаха на моето предложение. Нямаше недоволни. Все отново това е обвързвано със сигурността на децата. Определено е по-спокойно. Особено пропускателния режим. Винаги виждаме кой е на входа, отваряме, тъй че следи се за това кой влиза в детското заведение, а това е доста значимо. "
Записите от камерите се пазят 15 дни. Случвало се е с помощта на тях даже за бъдат разкрити закононарушения. За да се подсигурява сигурността на всички деца, а и с цел да се противодейства на разнообразни вандалски прояви. Миналата година камери бяха инсталирани във всички ясли, а в този момент ще бъдат сложени и в детските градини.
Георги Стаменов – кмет на регион " Централен " в град Пловдив: " Ще се обърнем най-вероятно към бизнеса с молба за помощ, където може да дарят техниката, а благодарение на шефовете да бъде осъществен монтажът. "
Устройствата ще се слагат единствено в общите елементи на постройките – коридорите, входа и изхода, двора. В игралните пространства, спалните и образователните стаи може да бъдат конфигурирани камери единствено при предпочитание и цялостно единогласие на всички родители.
Георги Стаменов – кмет на регион " Централен " град Пловдив: " Гарантирани са правата както на децата, по този начин и на учителите, и на родителите в последна сметка при монтаж на всички места ще има табели, че постройката е под видеонаблюдение. Това дава едно успокоение в тези структури, че няма да бъдат упрекнати незаслужено, и родителите за своите деца, че няма да има ексцесии, както и на цялото общество, каквото и да се случи, ще имаме истината и то на видеозапис. "
По предварителни калкулации на регион " Централен " строително-монтажните работи ще костват приблизително по 2500 лв. на постройка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР