В седем области е обявена грипна епидемия, след като вчера

...
В седем области е обявена грипна епидемия, след като вчера
Коментари Харесай

В седем области у нас е обявена грипна епидемия

В седем области е оповестена грипна зараза, откакто през вчерашния ден в Смолян бе издадено наставление за прекратяване на образователните занятия във всички учебни заведения в региона до 23 януари в това число. До второ разпореждане се преустановяват и детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения, както и провеждането на профилактични имунизации и плановите интервенции в Смолянска област. Към момента в грипна зараза са още областите Пазарджик, Стара Загора, Бургас, Шумен, Силистра и Перник.

След Смолянска област, без да е оповестена зараза, се ползват противоепидемични ограничения и в област Пловдив. С оглед ограничение на заболеваемостта в града под тепетата се приключват свижданията в лечебните заведения, оповестиха от здравното министерство.

Оттам осведомиха и за възходяща заболеваемост в учебните заведения на територията на област Пазарджик, поради което образователните занятия се приключват до 23 януари, в това число.

От Софийска област занятия няма да има до 25 януари в учебните заведения „ Неофит Рилски “ и „ Отец Паисий “ в град Самоков.

От Регионалната здравна ревизия в Шумен пък са предложили на началника на районното ръководство на образованието в града за удължение на грипната почивка в региона до 22 януари в това число.

Нарастване на заболеваемостта от грип регистрират и в област Стара Загора, където грипната почивка се удължава също до 22 януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР