В сделката трябва да се намеси гражданското общество, подчерта Мустафа

...
В сделката трябва да се намеси гражданското общество, подчерта Мустафа
Коментари Харесай

Държавата да не влиза в ЧЕЗ

В договорката би трябвало да се намеси гражданското общество, акцентира Мустафа Карадайъ


Държавата да не влиза в договорката за ЧЕЗ както на това, по този начин и на другите електроразпределителни сдружения, тъй като това би означавало интервенция на институциите в частна договорка. Това бе позицията на Движение за права и свободи, коментирана пред медиите по време на семинар “Отворено ръководство – нова опция за демократичните демокрации. Привличане на жителите в процеса на взимане на решения ”. Преди дни Карадайъ дефинира форума като начало на необятна социална полемика за присъединяване на жителите във властта.

Във форума взеха присъединяване сър Греъм Уотсън, дълготраен водач на АЛДЕ, евродепутати и кметове на Движение за права и свободи. В договорката с ЧЕЗ би трябвало да се намеси гражданското общество, акцентира ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. И разви тезата си: “Не това гражданско общество, което ние сме привикнали да го дефинираме като неправителствените организаци. А това основано от свободни и дейни жители, които знаят и познават процеса, и носят своята отговорност, и които реагират към подобен вид процеси ”.

“Пред последните два месеца властта генерира проблеми, уточни още Мустафа Карадайъ. И добави: ”Как наподобява картината? Два търговски обекти подписват контракт! Ако властта по един или различен метод пробва да завладява процесите, те се трансформират в тирания ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР