В сблъсъка между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев

...
В сблъсъка между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев
Коментари Харесай

Галъп: Борисов е в осезаемо по-неизгодна позиция в сблъсъка с Радев

В конфликта сред премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев евентуално застрашена е известността и на двете страни, само че в осезаемо по-неизгодна позиция е министър-председателят. Подкрепата за митингите, оставката и предварителните избори остава остава, само че хората все по този начин не виждат ясна опция и нови водачи. Това сочи разбор на социологическата организация " Галъп Интеренешънъл ", която разгласи в понеделник национално проучване, извършено от 30 юли до 7 август измежду 811 пълнолетни българи. То е от преди анонса на Бойко Борисов за парламентарен спор и няма по какъв начин да отрази евентуалния резултат, прецизират от организацията.

Личното доверие на Борисов е към този момент 20 % - най-ниското равнище в последните няколко години, а недоверието е 68 на 100, отбелязва " Галъп " и напомня, че единствено преди два месеца доверието в премиера е било към 25 на 100, а недоверието - към 60 на 100.

Борисов до Нинова по утвърждение

Така Борисов към този момент е на равнищата на доверие, да вземем за пример на Илияна Йотова или на Томислав Дончев, означават от " Галъп ". Непосредствено до Борисов е Корнелия Нинова със 17 на 100 доверие.

Личното доверие в Румен Радев остава високо - 47 на 100, при съмнение 35 %, демонстрира изследването. Доверието в президентската институция като цяло сякаш наподобява малко по-застрашено от сегашната обстановка - то се движеше към 55 на 100, а недоверието - близо над 30 %. Сега обаче " ножицата " тук сякаш се затваря и доверието към този момент е 47 на 100, а недоверието е 39 %, разясняват от " Галъп ". Въпреки това институцията остава с позитивен баланс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР