В сблъсък с драматични финални минути Майнц 05 и Хановер

...
В сблъсък с драматични финални минути Майнц 05 и Хановер
Коментари Харесай

Пресилена дузпа развали звездния миг на Джейми Варди от Бундеслигата

В конфликт с трагични финални минути Майнц 05 и Хановер 96 направиха 1:1 в 15-ия кръг на Бундеслигата. Домакините изравниха в предпоследната минута на постоянното време от доста противоречива дузпа, осъществена от Даниел Брозински. Преди това Хендрик Вайдант беше вкарала за “96” в 12-ата минута.

Мачът беше пресечен за 6-7 минути през втората част поради запалени от гостуващата агитка димки. По тази причина реферът даде 10-минутно продължение, в което “05” осъществиха още един път посредством Антони Уджа, само че голът вярно не беше зачетен поради засада, видяна от ВАР.
Excessive flares from the Hannover fans suspended the match for a few minutes.

#M05H96 pic.twitter.com/UKVVQYleAH
— DW Sports (@dw_sports) December 9, 2018 Буквално в края червен картон получи Оливер Зорг от отбора на Хановер, само че домакините имаха единствено един късмет да осъществят в числено предимство.

ВАР обаче реши също, че в 86-ата минута нападателят на Майнц Жан-Филип Матета е бил фаулиран в наказателното поле от Матиас Остчолек. На повторенията в действителност се видя леко допиране тяло в тяло, само че гостите по този начин и не одобриха, че това е било задоволително за углавен удар. Те дълго оспорваха и не позволяваха осъществяването на дузпата и сбиването висеше на косъм.

Тимът от Хановер пропусна да си подсигури триумфа още преди този момент, откакто в 75-ата минута Такума Асано се провали самичък против вратаря на противника Робин Центнер. Малко преди този момент обаче и домакините бяха на крачка от попадението, само че шутът на Дани Латца срещна гредата.

Късната драма лиши Вайдант от още по-впечатляващ дебют в немския хайлайф. За 23-годишния нападател това беше първа среща в Бундеслигата и той осъществя след единствено 12 минути. Въпросният състезател нашумя, откакто до лятото беше дилетант в четвърта дивизия, само че по-късно стартира стремително за Хановер 96 с три гола с първите си три изстрела при дебютните си участия за Купата на Германия. Днес германецът получи късмет и в шампионата и незабавно оправда упованията. Заради тези си изяви в страната Вайдант е сравняван с Джейми Варди от Лестър, който до 25-ата си годишнина играеше в долните дивизии в Англия, само че по-късно си проправи път до купата в Премиър лийг и място в националния отбор.

First professional appearance:
First Bundesliga appearance:
First Bundesliga start:

Weydandt in Wonderland pic.twitter.com/kw4DkEqrNW
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) December 9, 2018
С тази точка обаче Хановер остава на предпоследно място, до момента в който Майнц е на десета позиция. СТАТИСТИКА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ Бундеслига 14 кръг, неделя 9 декември  Майнц 05 1:1краен резулат  Хановер 96
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР