В създалата се ситуация обществените медии не трябва да се

...
В създалата се ситуация обществените медии не трябва да се
Коментари Харесай

Борислав Велков: При създалата се ситуация влиянието на БНТ не трябва да се мери с рейтинг, а с доверие

В създалата се обстановка публичните медии не би трябвало да се мерят с рейтинги, а с доверие. В момента Българска национална телевизия и БНР имат над 80% доверие. Тук приказваме за социална задача на Българска национална телевизия, от която зависият доста основни аспекти в страната.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1715
Това сподели в предаването "Още от деня " ръководителят на Обществения съвет на Българска национална телевизия Борислав Велков. "В този миг точно Българска национална телевизия доставя справедливи вести от сигурни източници. Доставя също по този начин просвета и образование. В момента се води война против подправените вести. Точно публичните медии би трябвало да са отпред на тази борба. Сайтът на Българска национална телевизия има горомен растеж на посещаемостта. Това още веднъж демонстрира доверие. В момента имаме чисто нова социална обстановка. За първи път политиците дадоха опция на експертната общественост да се оправи с една толкоз тежка обстановка. В тази общественост влизат лекарите, публицистите, служителите на реда. Държавата сега има две неповторими благоприятни условия да комуникира с хората - посредством двете публични медии. Доверието е доста нежно и хората обръщат внимание даже интонацията, с която вие представяте новините. В момента някои частни медии могат да решат да прекратят работа, само че публичните медии не могат да създадат такова нещо ", добави Велков.

Борислав Велков: Влиянието на Българска национална телевизия се мери не с рейтинг, а посредством доверие

"Предстои преосмисляне на всички браншове в малкия екран. В момента това се случва с уроците, които вървят по Българска национална телевизия. Още при започване на мандата на това управление на Българска национална телевизия бе оповестено, че на напред във времето ще бъдат културата и образованието. Това се харесва в обществото. Българска национална телевизия не е държавна телевизия. Тя е социална. Телевизията, като метод на снабдяване на информация, няма да се изчерпа. Може да се промени метода на гледане на телевизия, младите към този момент гледат през телефоните си, само че информацията и наличието няма по какъв начин да се трансформират ", безапелационен бе Борислав Велков.

Водещ специалист изясни кой ръководи и до каква степен сигурни са мултифункционалните уреди у нас

"Ролята на публичния съвет в Българска национална телевизия е да бъде будния глас на обществото. Общественият съвет в Българска национална телевизия е съвещателен орган и всички вземат участие в него на персонална основа. Всички в съвета отделяме от свободното си време и не получаваме хонорари по тази причина ", разкри Велков.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1715  Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете  УМБАЛ-Бургас вкара УМБАЛ-Бургас вкара " рандеву " по вайбър за родителите на недоносените бебета  Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР