В сайтовете е пълно с CAPTCHA проверки за разграничаване на

...
В сайтовете е пълно с CAPTCHA проверки за разграничаване на
Коментари Харесай

Как да заобиколите всякакви видове CAPTCHA с iPhone и iPad

В уеб страниците е цялостно с CAPTCHA инспекции за разграничение на хората от ботовете. Въпреки че CAPTCHA са от значително значение за отбраната на онлайн платформите, те могат да бъдат дразнещи и да лишават време на потребителите. В това изчерпателно управление ще разгледаме по какъв начин да заобикаляме CAPTCHA инспекциите на уеб страници на вашия iPhone и iPad, с цел да бъде онлайн прекарването ви по-безпроблемно и прелестно.

Какво е CAPTCHA?

Съкращението CAPTCHA произлиза от (Completely Automated Public Turing Test to Tell Computers and Humans Apart – изцяло автоматизиран обществен тест на Тюринг за разграничаване на компютри и хора) и е мярка за сигурност, която уебсайтовете и приложенията употребяват, с цел да бъдат сигурни, че потребителите са същински хора, а не ботове. CAPTCHA се предлага в разнообразни форми, като да вземем за пример различаване на обекти в изображения, решение на математически задания или дешифриране на килнат текст.

Специална алтернатива на Apple за автоматизирано заобикаляне на CAPTCHA

Apple вкара опцията „ Автоматична верификация “ в iOS 16 и по-късните версии, която оказва помощ на потребителите да заобикалят CAPTCHA инспекциите. Тази функционалност употребява сървър на Apple за валидиране на вашето устройство и вашето Apple ID, като генерира частен токен за достъп, с цел да удостовери самоличността ви в уеб страницата или приложението в което се изисква CAPTCHA инспекция.

Как работи автоматизираната верификация:

Когато се появи CAPTCHA, функционалността изпраща поръчка за удостоверение до сървър на Apple, като употребява вашето устройство и вашето Apple ID. Сървърът на Apple ревизира вашите идентификационни данни и препраща инспекцията към тестван от Apple сървър за издаване на токени на трета страна. Сървърът за издаване на токени генерира частен токен за достъп, който по-късно се употребява за инспекция на самоличността ви в приложението или уеб страницата.

Неприкосновеност на персоналния живот

Apple подсигурява, че поверителността ви е предпазена по време на процеса на автоматизирана верификация. Технологичният колос не научава кое приложение или кой уеб страница посещавате, нито има достъп до историята на сърфирането ви. Сървърът за издаване на токени знае единствено, че сте минали инспекцията и не получава никаква информация за вашето устройство или Apple ID. Приложението или уебсайтът получават единствено частния токен за достъп, като данните ви са предпазени.

Как да активирате или деактивирате автоматизираната верификация на iPhone и iPad:

Отворете Настройки на устройството си. Натиснете върху Apple ID профила си в горната част. Отворете Парола и сигурност. Превъртете най-долу и включете/изключете функционалността Автоматична верификация.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР