В съвсем скоро бъдеще Левски може да се сдобие не

...
В съвсем скоро бъдеще Левски може да се сдобие не
Коментари Харесай

Спонсор взима 30% от акциите на Левски и покрива задълженията към НАП

В напълно скоро бъдеще Левски може да се снабди не с един, а с два огромни вложителя. От много време е ясно, че апитити към мажоритарния пакет дялове в клуба демонстрира сръбският предприемач Драган Шолак. Преди дни той персонално призна, че се води подобен диалог, само че предизвести, че договорка към момента няма. Очаква се при позитивна развръзка точно следената от него компания да вземе лъвския дял. Но също по този начин и друга компания, която и сега популяризира в Левски, може да придобие дялове. Това е сдружението " Еврохолд ". Има диалози негово владеене да станат 30% от акциите на " сините ". Срещу тях пък холдингът ще се ангажира с бързото покриване на задълженията към Национална агенция за приходите. Именно те са воденичен камък на шията на клуба. Размерът им е към 11 милиона лв.. В момента на " Герена " постоянно заплащат налози, само че имат проблем с покриване на по-старите отговорности, върху които тече и рента. И по този начин те вместо да понижават, се усилват. " Еврохолд " е енергиен и осигурителен холдинг. А на интернет страницата на компанията написа, че това е " най-големият обществен холдинг в България по доходи ".

При позитивна развръзка това би било отлична вест за Левски. Защото клубът ще стартира да диша напълно умерено. А упоритостите на " Юнайтед Груп " и " Спорт Рипъблик " са свързани с мощни вложения в стадион и база. Сега точно приемането на документ за строителни и ремонтни действия на " Георги Аспарухов " като че ли са последната спънка пред сключване на договорката. Очаква се обаче подобен да бъде добит в най-скоро време. След това думите на сегашния мажоритарен притежател Наско Сираков, че " може да изстреля клуба в друга орбита ", може и да станат действителност. Именно натам са ориентирани сега напъните на всички в клуба.
 Драган Шолак излезе с публично мнение за договарянията с Левски Драган Шолак излезе с публично мнение за договарянията с Левски
През последната година Левски регистрира положителни финансови резултати. Приходите на " сините " надвишиха 15 млн. лв.. Това разрешава да се заплащат заплати в точния момент, нови отговорности, свързани с тях, да не се натрупат, само че старите висят със страшна мощ. Това е повода Станимир Стоилов да продължава да работи с дребен бюджет за заплати на играчи. При промяна на собствеността обаче ще настъпи внезапна смяна. Треньорът към този момент е коментирал с чаканите бъдещи мощни фигури в клуба и разновидности за по-мащабна селекция от плануваната досега. Тя ще включва взимането единствено на централен нападател и вероятно бранител. " Сините " към този момент имат решение за върха на офанзивата - бразилецът Рикардиньо. А в случай че се стигне до договорка Станимир Стоилов ще може да укрепи отбора във всички линии. И да вземе още вратар, защитник, халф и крило. А по-късно да стартира да надгражда на терена. Желанието на наставника обаче първоначално е оцеляването на клуба, т.е. изчистване на задълженията. След това идват вложенията в материална база, а най-после са прехвърлянията на нови играчи.
 Мъри: Левски е моят клуб и не желая да го слагам напрегнат Мъри: Левски е моят клуб и не желая да го слагам напрегнат
Влизането на два съществени вложителя в Левски ще бъде събитие, което би довело до разбъркване на пластовете у нас. Предстои да забележим дали до Коледа ще има позитивни вести за " сините " почитатели.

" Тема спорт "

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР