В съвсем ранните часове на 23 юли 2014 година Слънцето

...
В съвсем ранните часове на 23 юли 2014 година Слънцето
Коментари Харесай

Слънцето, зодиакалният знак Лъв и Нийл Армстронг

В напълно ранните часове на 23 юли 2014 година Слънцето минава в знака на своето притежание Лъв и става напълно необходимо по един изключително прелестен метод да се занимаем с представителите на този величествен знак.

Всички знаем – лъвовете са горди, харизматични, великодушни, великодушни, сърцати, смели, рицари на достойнството и справедливостта, само че в същото време податливи на ласкателства, егоцентрични до нелепост, арогантни, високомерни и самомнителни.
Едва ли някой би търсил измежду качествата на Лъва невзискателност... Навярно обаче точно огромните Лъвове, които са съумели да възпламенят божествената искра в себе си и да засветят със самородната светлина на безграничния космос, нямат потребност да се блъскат с лакти в конкуренцията да завъртят света към себе си?

Има един подобен Лъв, определян от всички, които са се докоснали до него, като пословично непретенциозен. Нийл Армстронг – първият човек, стъпил на Луната и изрекъл паметната фраза: "Малка крачка за индивида, великански скок за човечеството ".

Роден е на 5 август 1930 година в щата Охайо, където живее през по-голямата част от живота си – въпреки всичко Слънцето в хороскопа му се намира в 4-ти дом, житейската сфера на дома, корените, фамилията, предците – колкото и високо към звездите да се стреми, той има потребност от своето си малко островче на принадлежност, където намира сигурност, поддръжка и смисъл.

И не си мислете, че непоносимата мащабност на вселената и съкрушителното осъзнаване на личната незначителност са виновниците за съществуване на невзискателност в неговото лъвско сърце. Не, през март 1969 мениджмънтът на НАСА взема решение, че точно Армстронг ще бъде първият човек на Луната, тъй като не има огромно его.
 Getty/Images
Слънцето в рождената карта на Нийл Армстронг взе участие в забавна фигура, наречена Малък триъгълник на гения, дружно с Марс и Уран – и двете планети, предопределящи орис на първооткривател, пионер, който не се опасява да се впусне по неотъпкани пътища, да напусне зоната на познатото и да потърси звездите.

Малък триъгълник на гения се открива в картите на хора, които имат в себе си заложба в развиване. Те усещат копнежа да разпрострат нещо заложено, да видят плода на семенцето, посято в енергийната конструкция на сегашната им персона.

Марс се намира както на върха на Талантливия триъгълник, по този начин и в първи дом на Aза и себеидентификацията. Хората с Марс в първи дом имат естествената податливост да бъдат първи. Те разпознават себе си като непринудено и достоверно осъществили се човеци, когато създадат своето изобретение, когато първи отворят врата към надълбоко защитавана и съкровена фантазия.

Мечтата на Нийл Армстронг е обвързвана с Уран, който се е позиционирал в Овен, знака, ръководен от Марс и в 11-ти дом на визията за бъдещето и човечеството. Уран е небесният татко. Асоциира се с египетската богиня на небето Нут, обхванала небосвода и приютила в черната си вътрешност всичките се деца звезди. Уран е планетата настойник на астролозите, астрономите, астронавтите, учените, инженерите.
 Getty/Images
А Нийл Армстронг имал феноменални инженерни и механически качества, наред с разум, който попивал всичко като гъба. При Меркурий в съвпад с Нептун и в тригон със Сатурн допускам, че по-скоро умственият му потенциал се дължал на изострена вътрешен глас и богато въображение, редом със здрава преценка и аналитична мисъл.

Преди да стане астронавт, Армстронг е боен водач и авиатор изпитател. Уран и Марс са белязали живота му с редица животозастрашаващи произшествия, само че с помощта на хармоничното взаимодействие сред двете планети, което подарява бързи реакции, предвиждащи събитията, той се отървава незасегнат.
 Getty/Images
Любовта му към небето и крилатите машини се поражда, когато на невръстната тригодишна възраст татко му стартира да го води на годишните самолетни надпревари в Кливланд. Тогава възрастовата точка в хороскопа се намира в съвпад с върха на Малкия надарен триъгълник, където е Марс. Любопитното е, че 36 години по-късно, когато възрастовата точка е в съпротива с Марс и в тригон с Уран, Нийл Армстронг стъпва на Луната. На 20 юли 1969 година Семенцето е дало плод.

След този героизъм той се отхвърля от астронавтска кариера и се отдава на преподавателска работа в региона на авиоинженерството.

През 1979 година претърпява лек инфаркт. Почива през 2012 година след сърдечносъдова интервенция. Сърцето е органът, ръководен от знак Лъв и може да бъде едва място при представителите на знака.

Майкъл Колинс, един от спътниците му към Луната, споделя за него: "Той беше най-хубавият и вечно ще ми липсва ".
 Getty/Images
Интересна игра на синхроничности е фактът, че двете галактически задачи, в които Нийл Армстронг взе участие, се споделят Gemini 8 и Apollo 11. Gemini е знакът Близнаци, в който се намира асцендентът на Нийл Армстронг, а Apollo е богът на Слънцето Аполон. Какво по-подходящо наименование за човек със Слънце в Лъв, съдбоносен да води задачата?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР