В съвременния свят да си забравиш паролата е нещо, което

...
В съвременния свят да си забравиш паролата е нещо, което
Коментари Харесай

ТОП 20 на любимите ни пароли, с които ставаме уязвими

В актуалния свят да си забравиш паролата е нещо, което води главоболия. Именно за това доста хора избират да защитят информацията си с композиция, която е лесна за запомняне. Това обаче е положително пристигнало за зложелатели.

Това демонстрира нов отчет на компанията за мобилна сигурност Lookout, която неотдавна разгласява лист с 20-те най-често срещани пароли в информация за разнообразни профили, изтекла в тъмната мрежа.

Списъкът варира от елементарни поредици от числа и букви, като “123456”и “Qwerty”, до лесни за изписване изречения, като “Iloveyou.”

Избирането на лесни за запомняне пароли е разбираемо – средностатистическият човек има над 100 разнообразни онлайн профила, които изискват пароли, съгласно NordPass. Простичките пароли обаче може да бъдат извънредно лесни за разгадаване от страна на хакерите, което би им разрешило безпроблемен достъп до вашите персонални данни и профили.

ези терзания са напълно навременни. Експерти по киберсигурността споделят, че актуалният боен спор сред Русия и Украйна може да докара до растеж на хакерските атаки по целия свят, като щатски банки показаха опасения през предходната седмица, че може да станат обект на такива офанзиви.

Компанията Lookout, която основава приложения за сигурност за мобилни устройства, разгласи през декември, че електронните пощи приблизително на 80% от консуматори изтичат в тъмната мрежа. Човек може елементарно да бъде в тази група без даже да го осъзнава.

Тези изтекли пощи постоянно водят хакерите до парилите за други онлайн профили и до кражба на идентичност, споделя от Lookout. Ето и кои са парилите, които се срещат най-често в тъмната мрежа при приключване на данни:

123456
123456789
Qwerty
Password
12345
12345678
111111
1234567
123123
Qwerty123
1q2w3e
1234567890
DEFAULT
0
Abc123
654321
123321
Qwertyuiop
Iloveyou
666666

Киберексперти постоянно предлагат да избираме по-дълги пароли от минималния брой знаци и да употребява нетрадиционни знаци, като препинателни знаци вместо букви, с цел да създадем паролата си по-трудна за отгатване, написа CNBC.

От Lookout също по този начин означават, че доста хора употребяват една и съща ключова дума за разнообразни свои профили, което е процедура, която би трябвало да избягвате, когато е допустимо, написа Profit.bg. Ако хакери съумеят да получат достъп до един от профилите ви, най-малко направете по този начин, че да не ги улеснявате да влязат и в други.

Трябва също по този начин да имате поради, че данни за вас и вашето семейство може да са обществено налични и да избягвате парили, които включват такава информация, като рождени дни, годишнини, имена на обичани хора и даже родния си град.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР