В съвременната Формула 1 връзката между пилотите и алкохола е

...
В съвременната Формула 1 връзката между пилотите и алкохола е
Коментари Харесай

Защо Ботас се хвана да прави джин

В актуалната Формула 1 връзката сред водачите и алкохола е доста тънка, постоянно изчезнала. Тук-там има фотоси от дивите купони на Михаел Шумахер след някоя от следващите му трофеи в Япония, с бира и пура, само че в днешно време е невероятно да видиш водач от Формула 1 с чаша алкохол в ръка.

Не и когато става въпрос за Валтери Ботас. Финландската звезда на Алфа Ромео безусловно се преобрази, откакто се раздели с Мерцедес и смяната му се отразява доста добре. Макар че, външният тип на австралийски провинциал от 80-те години е противоречив, само че пък Валтери се занимава с доста нови неща, които са му забавни.

И едно от тях е производството на джин. Ботас не е първият водач от Формула 1, който се захваща с произвеждане на алкохол. Сред винопроизводителите се подреждат Ярно Трули, Марио Андрети, Джоди Шектър, Стефан Йохансон и Дениъл Рикардо. Дженсън Бътън и Дейвид Култард пък дадоха своя принос в обогатяването на пазара на уиски. А Ботас създава джин в съдружничество с гаджето си – австралийската колоездачка Тифани Кромуел.
 Ботас ще подари каската си за щедрост Ботас ще подари каската си за щедрост
„ Това се оказа наша обща пристрастеност, оказа се, че и двамата доста харесваме джин, още преди да се срещнем – изясни Ботас. – Откакто живеем дружно и пътуваме дружно, започнахме да колекционираме джин. Имаме шанс да вървим в най-различни страни и събираме разнообразни типове джин. И по този начин стигнахме досега, в който искахме да имаме наш личен джин. Един ден просто взехме решение, че би трябвало да го създадем. Отне ни по-малко 2 години с цел да го лансираме, което стана предходната година. ”
 В Алфа Ромео чакат салдото на силите в средата на колоната да се трансформира всеки кръг В Алфа Ромео чакат салдото на силите в средата на колоната да се трансформира всеки кръг
Ботас удостовери, че работят с двама души, които имат опит с пивоварната Blue Coast Brewery в Ница, само че са я напуснали, откакто са били измежду съоснователите на компанията. След това е било решено, че джинът на Валтери и Тифани ще се дестилира във Финландия, тъй като там познавали хора от дестилерията, основала джина Arctic Blue, който преди пет години беше определен за №1 в света.
 Ботас разкри, че е страдал от хранително разстройство при започване на кариерата си Ботас разкри, че е страдал от хранително разстройство при започване на кариерата си
Валтери описа, че част от продуктите за производството на джина идват от фамилната плантация на фамилия Ботас в южна Финландия, главно овеса, а други се поръчват на подизпълнители.
 Джоу: Не мога да пия толкоз кафе като Ботас Джоу: Не мога да пия толкоз кафе като Ботас
За предходната година от джина на Валтери Ботас са продадени 33 000 бутилки в Европа, той чака много по-добри резултати за 2023 и изясни, че дестилерията има по-сериозен потенциал и може да се оправи с повишения интерес на почитателите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР