В съвремена Европа няма преврати. Преврати има в Латинска Америка,

...
В съвремена Европа няма преврати. Преврати има в Латинска Америка,
Коментари Харесай

Бившият ни генерален консул в Одрин: Превратът в Турция беше инсциниран и режисиран

В съвремена Европа няма преврати. Преврати има в Латинска Америка, Африка и Турция. Трябва да си отговорим на въпроса за какво се стига до преврати в Турция.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният общоприет консул на България в Одрин Георги Димов. "Сюлейман Гьокче сподели оня ден, че това не е боен прелом, а политически пуч. Военните обраха пешкира. По отношение на преврата има две позиции. Едната е на ръководещите и Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила, а другата е на опозицията, която твърди, че това е било следен и инсциниран прелом. Най-лошото е, че турското общество е доста разграничено. Европа и България сме срещу осъществяването на преврати. Този прелом ни касае директно. Днес излезе информация за 77 българи, които влизат в черен лист. Това е за да се твърди, че има тероризъм, държавното управление се бори и арестите би трябвало да не престават. От наша страна има добросъседска политика, само че Турция се опита да се намеси жестоко във вътрешните ни работи ", сподели той.

Гост в студиото беше и политологът Ахмед Ахмед, който изрече друго мнение от Димов, като двамата не стопираха да спорят по време на целия диалог. "Трудно ми е да си показва, че някой може самичък да инсценира прелом. В Турция в действителност има разделяне на обществото. В Египет също беше осъществен прелом, само че България го поддържа. Проблемът сред Турция и Европейски Съюз, че е Турция не желае да загуби суверинитета си и да извършва заповеди от Брюксел, както вършим ние. Не ми е ясно какво съставлява тезата за неосманизма. Турция просто желае да резервира своя суверинитет ", повтори политологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР