В съвместно заседание на три парламентарни комисии вчера беше прието

...
В съвместно заседание на три парламентарни комисии вчера беше прието
Коментари Харесай

„Възраждане“ искат ревизия и строга отчетност за санирането

В взаимно съвещание на три парламентарни комисии през вчерашния ден беше признато предложение на „ Възраждане “ за осъществяване на инспекции на всички кандидатствали планови оферти за финансиране за енергийно възобновяване на жилищния фонд. От политическата организация акцентираха, че има огромни разминавания сред финансовите параметри, които се подават от етажна благосъстоятелност и данните, с които след това общините аплайват пред министерството.

Това, съгласно създателите на публицистичното предложение, е не просто причина за корупция, само че съществено накърнява обществения облик на целия развой по саниране на постройките. Според „ Възраждане “ има обилни повишения на количествено – стойностните сметки, с които общините са кандидатствали и една проверка би икономисала стотици милиони левове на данъкоплатците.

Корекциите допълват и уточняват решението за застраховане на финансирането и гаранция за реализирането от страна на страната за всички оценени планове, които са останали в т. нар авариен лист за енергийно възобновяване към Националния проект за възобновяване и резистентност, както и плановете с прекъснато произвеждане, с които се реализират ограничения за енергийна успеваемост за най-малко 30% икономисване на първична сила. Необходимите средства надвишават 2,5 милиарда лв. и биха обезпечили санирането на над 2000 жилищни здания.

В признатият текст на „ Възраждане “ е категорично посочено, че Министерство на районното развиване и благоустройството би трябвало да внася обстоен отчет за осъществяването на програмата на всеки три месеца.

На взаимната комисия публицистичното предложение беше импортирано от народните представители на „ Възраждане “- Искра Михайлова от енергийна комисия, Коста Стоянов от районна комисия и Даниел Проданов от комисията за надзор върху еврофондовете.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР