В съвместно обръщение по повод 9-ти май - президентите на

...
В съвместно обръщение по повод 9-ти май - президентите на
Коментари Харесай

Европейски президенти за Деня на Европа: Нуждаем се от ЕС, олицетворяващ всички ни

В взаимно послание във връзка 9-ти май - президентите на 21 страни-членки на Европейския съюз (ЕС) поздравяват европейците и приканват за присъединяване в дебата за бъдещето на Европа. Сред тях е и българският държавен глава Румен Радев.
" Нуждаем се от мощен и ефикасен Европейски Съюз, който да бъде международен водач в прехода към стабилно развиване " , се показва в взаимното им изказване. Заедно с българския държавен глава, към обръщението се причисляват президентите на Словения, Австрия, Хърватия, Кипър, Чехия, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Малта, Полша, Португалия, Румъния, Словакия.
 9 май - Ден на Победата, Ден на Европа 9 май - Ден на Победата, Ден на Европа
На 9 май 1945 година фелдмаршал Вилхелм Кайтел подписва безусловната капитулация на Германия, с което публично се поставя завършек на Втората...
В изявлението се показва, че от основаването си до през днешния ден, Европейски Съюз продължава да е план за мир и помиряване . „ Всички съществени правила на европейската интеграция остават извънредно настоящи и през днешния ден: независимост, тъждество, ценене на правата на индивида, господство на закона и независимост на изложение, взаимност, народна власт и преданост сред държавите-членки “, декларират президентите. Те означават, че през днешния ден европейците са изправени пред многочислени провокации: от справяне с климатичната рецесия и основаването на зелени стопански системи, балансирайки в същото време с възходящата конкуренция сред световните участници, до устрема към цифровата промяна на нашите общества.
„ Ще би трябвало да разработим нови способи и нови решения. Въпреки че от време на време Европейски Съюз може да наподобява усложнен да се оправи с многочислените провокации, зародили през последното десетилетие - от икономическата и финансовата рецесия до провокациите в работата за обективна миграционна система и продължаващата пандемия - ние сме наясно че би било доста по-трудно за всеки от нас, в случай че би трябвало да се оправяме независимо “, декларират президентите. Те означават, че силата на Европейски Съюз се състои в демокрацията и в приобщаването на повече представители на обществото в полемиката, отдадена на бъдещето на Европа.
„ Конференцията за бъдещето на Европа ще сътвори опция да приказваме намерено за Европейския съюз и да чуем жителите, изключително младежите. Тя основава пространство за разговор, диалози и полемики за това, което чакаме от Европейски Съюз на следващия ден и какво можем да допринесем през днешния ден “, се показва в обръщението. Нуждаем се от Европейски Съюз, който да въплъщава всички ни , и увереност, че сме създали всичко допустимо за бъдещите генерации ", декларират президентите от 21-те страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР