В съвместно изявление с генералния секретар на НАТО , председателят

...
В съвместно изявление с генералния секретар на НАТО , председателят
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Пред нов тип заплахи сме - хибридни и кибератаки, дезинформация

В взаимно изказване с генералния секретар на НАТО, ръководителят на Европейския съвет открои общите цели на пакта и Европейски Съюз, които европейските водачи ще разискват през втория ден от видеоконференцията.
„ Първо, ние желаеме повече непоклатимост и предвидимост при нашите непосредствени съседи и ще обсъдим инструментите, които би трябвало да използваме, с цел да реализираме тези цели. Второ, изправени сме пред нов вид закани -, хибридни офанзиви и. Трябва да укрепим нашата резистентност и може би да пригодим средствата си за това. Трето, би трябвало да подобрим софтуерната база. Виждаме благоприятни условия за синергия сред дигитализацията, Космоса и защитата “, съобщи Мишел.
 Шарл Мишел: През идващите седмици ще има компликации с доставките на ваксини Шарл Мишел: През идващите седмици ще има компликации с доставките на ваксини
Председателят на Европейския съвет призна през днешния ден, че разпространяването на имунизациите против ковид в Европа може да се забави през сле...
Един мощен Европейски Съюз има потребност от мощна, сподели в умозаключение той.
„ Не можем да се оправим сами с провокациите, по тази причина би трябвало да укрепим трансатлантическите връзки, както и тези с Европейски Съюз “, сподели от своя страна генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг и акцентира:
„ Затова и аз, както и вие, поздравявам извънредно мощното обръщение на администрацията на Байдън за възобновление на съюзите и за подсилване на трансатлантическите връзки. Това ще е и главният въпрос, който водачите на страните-членки на НАТО ще обсъдят на срещата си в Брюксел по-късно тази година. Над 90 на 100 от хората, които живеят в Европейски Съюз, са поданици и на страни-членки на пакта. Това значи, че значително имаме едни и същи хора, страни, членове, съседи и провокации и е напълно явно, че би трябвало да работим дружно “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР