В съвместна работилница за таланти „LuBan Workshop“ ще се обучават

...
В съвместна работилница за таланти „LuBan Workshop“ ще се обучават
Коментари Харесай

Работилница за таланти в България и Китай се откри в Аграрни...

В взаимна работилница за гении „ LuBan Workshop “ ще се образоват студенти от Аграрните университети в Пловдив и Тиандзин - Китай, както и тамошното Училище по стопанска система и търговия. Стартът бе даден през днешния ден на тържествена гала в аулата на пловдивското образователно заведение, а откриването се организира синхронно в България и Китай посредством директна онлайн връзка.



Идеята е поощряване на наши и техни амбициозни студенти за взаимни курсове за образование в две посоки – съвременно земеделие, прилагайки цифровите технологии, както и онлайн интервенции в региона на земеделското произвеждане и онлайн търговията с земеделски и други артикули.

LuBan Workshop е взаимен Българо-китайски план, чиято цел е насърчаване на съдействието сред университетите и бизнеса в региона на земеделието сред Китай и страните от Централна и източна Европа /ЦИЕ/. Проектът е в границите на самодейността „ Един пояс, веднъж “ посредством активизиране на интернационалния продан и разкриване и поощряване на гении. Изградена е модерна база за професионално и практическо образование, създадени са образователни стратегии с новаторско наличие, обезпечена е и образователна литература. Обучението ще е както за студенти, по този начин и за експерти в региона на земеделието. Предстои да се създаде и взаимна магистърска стратегия.

Договорът за взаимно партньорство в границите на работилницата за гении „ LuBan Workshop “ бе подписан от проф. доктор Христина Янчева, ректор на Аграрен университет Пловдив и изключителния и пълномощен дипломат на Китай в България Н. Пр. Дун Сяодзюн.



Двамата откриха и особено направено лого на „ LuBan Workshop “.



„ Работилницата за гении „ LuBan Workshop “ образува нов мост и нов акцент за съдействието сред България и Китай в образованието през целия живот и професионалното обучение. Тя е и крайъгълен камък в историята на просветителното съдействие сред нашите страни. Работилницата LuBan е ясно доказателство за обучение без граници и за по -приобщаващо обучение. Това съдействие е опция за продан на познания и опит за съвременни технологии и бъдещето на актуалното цифрово земеделие “, сподели в изявлението си проф. Янчева.

Зам.- кметът „ Финанси и икономически действия “ и някогашен асистент ректор в Аграрния университет в Пловдив - Величко Родопски, приветства самодейността и прикани с изключение на в образованието, тя да откри място и в сферите на стопанската система, културата и други

В особено видеообръщение министърът на земеделието проф. доктор Христо Бозуков съобщи, че този план обезпечава модерно техническо и професионално обучение, предизвиква промените в образованието и ускорява съдействието сред професионалните учебни заведения в международен мащаб.

Снимки от Валентина Биларева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР