В съвместна космическа мисия с кодовото название SMILE“ учени от

...
В съвместна космическа мисия с кодовото название SMILE“ учени от
Коментари Харесай

Китай и Европа си сътрудничат в създаването на сателитна ракета

В взаимна галактическа задача с кодовото наименование „ SMILE “ учени от Китай и Европа тестваха сателитна ракета, обявиха от Националния център за галактически науки към Китайската академия на науките.

Тестването на прототипа, което включваше съединяване и обособяване на спътник и проби за удар, бе осъществено в Европейския център за галактически проучвания и технологии към Европейската галактическа организация.

Китайският екип транспортира три модула на спътника през декември предходната година и приключи сглобяването в Европейския център за галактически проучвания и технологии. Това бе първият продан на място на екипите от двете страни след прегледа на дизайна през януари 2020 година

Цел на взаимната галактическа задача сред Китай и Европа е да се изследват по-задълбочено връзките сред Земята и Слънцето посредством наблюдения на динамичното влияние сред слънчевият вятър и земната магнитосфера. Екипът ще извърши още проби през април в Испания, през май и септември в Германия. Очаква се спътникът да бъде изстрелян в орбита през 2025 г.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР