В Съвета за сигурност на ООН днес ще има гласуване

...
В Съвета за сигурност на ООН днес ще има гласуване
Коментари Харесай

В Съвета за сигурност на ООН гласуват резолюция, осъждаща референдумите в Украйна

В Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през днешния ден ще има гласоподаване на резолюция, осъждаща референдумите в Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Отсега е ясно, че няма по какъв начин резолюцията да бъде призната, защото Русия ще употребява правото си на несъгласие.

Във вторник, по време на първото съвещание на Съвета, отдадено на референдумите, които бяха окачествени като подигравка от Запада, Съединените щати оповестиха, че ще предложат резолюция, осъждаща референдумите, на гласоподаване.

Целта ни е " да осъдим подправените референдуми, да призовем страните членки да не признават каквито и да било промени на Украйна и да накараме Русия да изтегли войските си от Украйна ", съобщи непрекъснатата представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд.

А в случай че Русия употребява правото си на несъгласие, с цел да се отбрани, " то тогава ще прибегнем до Общото заседание, с цел да отправим недвусмислено обръщение на Москва ", сподели още тя.

Ако няма подозрение, че Русия ще употребява правото си на несъгласие, забавното е каква ще бъде позицията на Китай по този въпрос. Пекин, който е упрекван от Запада, че се отнася прекомерно позитивно към Москва, и който е публично безпристрастен във връзка с спора в Украйна, тази седмица още веднъж насочи апел да бъде спазвана териториалната целокупност " на всички страни ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР