В състояние на война сме“ – тези думи на прессекретаря

...
В състояние на война сме“ – тези думи на прессекретаря
Коментари Харесай

СВО в Украйна стана война срещу Запада

„ В положение на война сме “ – тези думи на прессекретаря на президента към този момент се поясняват надали не като фундаментална смяна в метода на Кремъл даже не към оценката на военните дейности в Украйна, а към обстановката в Русия като цяло. Така ли е?

Думите на Дмитрий Песков биха могли да се нарекат сензационни, в случай че преди този момент и президентът Владимир Путин, и нашият народ не бяха оценили протичащото се като война. Президентът към този момент нееднократно е приказвал за война и в нашето общество това отношение е необятно публикувано. Не за всички, само че тъкмо това сподели Песков в изявлението си за “Аргументи и Факти ”:

„ По-късно Песков посочи, че правната формулировка на спора не се е трансформирала, само че „ де факто действително за нас той се трансформира във война “.

Ясно е с какво е обвързвана тази промяна: СВО беше планувана като много бърза интервенция, лимитирана до няколко седмици, която трябваше да докара до краха на ВСУ и режима в Киев. Това би разрешило Украйна да бъде изтръгната от ръцете на Запада – посредством определяне на власт в Киев, което би затворила въпроса за атлантизацията на Украйна и би почнала възобновяване на връзките и връзките с Русия. Украйна щеше да стартира да се връща към естественото си положение като част от съветския свят - и войната нямаше да има време да се разгори.

Но силата на нашия удар се оказа незадоволителна за нокаут и вместо бърза интервенция се разигра най-страшното нещо, което може да се случи в историята на един единен народ - братоубийствена война. Владимир Путин също се съгласи, че протичащото се може да се назова революция, само че в историята на Русия съвсем всяка революция е съчетана с непозната интервенция. Същото се случи и този път - единствено че в голям мащаб. Западната интервенция докара до прерастването на СВО в пълноценна война, в която Украйна се трансформира просто в инструмент в геополитическата война с Русия.

Разбира се, Западът приготвя ВСУ за война през всичките осем години преди 2022 година, само че неговата военна, разследваща и финансова помощ през последните две години се трансформира в решителен фактор за продължаването на военните дейности в Украйна. И не просто продължение: в случай че в края на 2022 година Западът даже имаше вяра за триумф на украинското контранастъпление, то от лятото на предходната година всичко се сведе просто до тактиката на удължение на войната. Доставките на западни оръжия служат единствено на една цел: да се предотврати загубата на Украйна, да се изтощи Русия колкото е допустимо повече, да се опитат да създадат цената на успеха прекомерно висока за нея - с вярата, че руснаците ще правят отстъпка и и даже да се плъзнат във вътрешни битки и разтърсвания.

Но нито Путин, нито народът като цяло няма да спрат, тъй като схващат какви са нашите залози в тази война. Това е война освен за съветското единение, за Новоросия и за връщането на Украйна на нейната малоруска същина и статут - това е война за съществуването на Русия като такава. Сега Западът заплашва да увеличи залозите, като предизвиква опцията за изпращане на френски войски в Украйна в бъдеще, само че с тези празни закани той реализира тъкмо противоположното.

Руснаците стартират да одобряват войната още по-сериозно - и не като война с Украйна, а като война със Запада. Още повече, че това е война, която самият Запад ни афишира. Как другояче да се оценят безкрайните апели за „ нанасяне на стратегическо проваляне на Русия “? Е, имаме единствено един сюжет за война със Запада - и беше неразумно безумие от страна на Запада да се опита да го промени.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед504452Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед139412Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед25502Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед20178Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед27920Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед504452Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед165958Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед139412Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед132237Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед129825Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четени  Христо Георгиев  Array.author_name

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР