В състезанието взеха участие 12 екипи с 48 състезателя от

...
В състезанието взеха участие 12 екипи с 48 състезателя от
Коментари Харесай

Врачанските автомоделисти се класираха на 6 място в 24 часовото състезание - MCD Cup - писта Шумен

В надпреварата взеха присъединяване 12 екипи с 48 състезателя от 8 страни, измежду които се открояваха Европейските първенци за 2022 година от Хърватия и Чехия. Състезанието бе проведено от Българската федерация по Автомоделен Спорт и от MCD Racing, а хазаин на събитието бе Bulmag – Шумен.

В първият ден от събитието тимовете получиха посредством чоп болидите с които трябваше да се състезават, време за техническата им подготовка и спортни настройки по шасито и време за 8 следени тренировки.

В деня на старта на 24 часовата конкуренция, тимовете имаха още веднъж следени тренировки, след което се организираха квалификационни стартове за установяване реда на пускане. В 14.00 часа на 01.10.22 година бе даден старта на надпреварата, като тимовете стартираха от бокса, през 5 секунди по реда на класиране от квалификацията.

Всички тимове започнаха с високо спортно движение, само че след 1 час се видя че гумите предоставени на тимовете / 6 комплекта /, се износват прекомерно в топлия следобяд / температура на асфалта 42 градуса / и спортното движение се понижи. В 02.00 часа на неделният ден заваля дъжд и пистата остана мокра до изгрев. Дъжда наложи промени по настройките на шаситата и спомогна за опазване на гумите. Така всички тимове до края на надпреварата в 14.00 караха с оптимално движение.

Представителите на Спортно Технически Моделен Клуб Враца / СТМК / - Дамян Петров, Любомир Цветомиров и Мартин Петров с монтьор Цветомир Михайлов - тим България в които бе включен и Николай Петров от Варна, след голям брой обрати в класирането, механически проблеми които бяха отстранявани навреме и отлично каране на мокра писта, се класираха на 6 място.



Другият представител от СТМК Враца – Явор Антонов, бе включен в последния миг в тим Кинетик, който след голям брой механически проблеми остана на 12 място.

Победителите бяха наградени от Синан Сунали – представител на MCD Racing, Юрий Трънчев – шеф на Bulmag, Дамян Петров – БФАМС и един от най бързите Рали водачи в България – Мартин Сурилов, които връчи купите за първото място.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР