В състезанието ще участват 26 отбора и над 100 състезатели

...
В състезанието ще участват 26 отбора и над 100 състезатели
Коментари Харесай

Национално състезание на ученически екипи по първа помощ, организирано от Български младежки Червен кръст

В надпреварата ще вземат участие 26 тима и над 100 състезатели от цялата страна на възраст от 12 до 14 години. Чрез разнообразни симулативни задачи в обособените пунктове ще бъде оценена подготовката им по първа долекарска помощ, по общи познания за Движението на Червения кръст и Червения полумесец и по други значими и съществени за организацията действия.

Състезателите ще показват готовността и уменията си за реакция при бедствия, повреди и рецесии, в това число техники за превозване на потърпевши и тяхното обгрижване.

Откритите пространства на подготвителния център ще се трансфорат в профилирани пунктове, на които състезатели, статисти, съдии и други готови експерти реалистично ще пресъздадат действителни обстановки, в които всеки може да попадне, и в които е извънредно значимо и потребно да бъдем добре готови.

Уменията на участниците ще бъдат оценени от съдийска гилдия с основен арбитър доктор Десислава Кателиева, ръководител на Национална асоциация на работещите в незабавна здравна помощ.

На откриването ще участват представители на управлението на Българския Червен кръст, както и партньорски организации и институции.

Събитието ще се организира с поддръжката на корпоративни донори, част от „ Партньорската мрежа за поддръжка на БЧК ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР