В състезание „Българският език е лесен и интересен“ се включиха

...
В състезание „Българският език е лесен и интересен“ се включиха
Коментари Харесай

„Българският език е лесен и интересен“ - състезание в старозагорско училище

В съревнование „ Българският език е елементарен и забавен “ се включиха 21 възпитаници от четвърти до седми клас на Шесто главно учебно заведение „ Свети Никола “ (ОУ) в Стара Загора. Негов основател е преподавателката Йорданка Мирчева, а концепцията е да се покаже, че посредством развлечение може да се научи добре български език.
В първия кръг децата спелуват (буквуват) думи, а тричленно жури задава думите и прави оценка състезателите. Учениците би трябвало да произнасят писмен знак по писмен знак квалифицираните 250 думи и при позволена неточност състезателят отпада.
Във втория кръг, за който се класираха двама възпитаници от началната и прогимназиалната степен, състезателите би трябвало да измислят подобаваща дума, която липсва в изречение, а по-късно да изброят колкото може повече нейни синоними.
Наградите за спечелилите отидоха у Петко Иванов от 4-и г и Дея Дечева от 7-ми б клас, а присъединилите се в надпреварата получиха грамоти и дарове.
По време на надпреварата в 6-о главно учебно заведение “Св. Никола” гостуваха Иванка Сотирова, заместник-кмет филантропични действия на община Стара Загора заместител регионалният шеф Петя Чакърова и Димитър Пеев от Регионалното ръководство на образованието. Дарина Гайдарова, шеф на учебното заведение, съобщи желанието да се усъвършенства на метода на осъществяване на надпреварата и то да стане традиция.
Състезанието „ Българският език е елементарен и забавен “ се организира като известните състезания Spelling Вее, които се появяват Америка през 1925 година В Съединените щати такива съревнования се провеждат годишно и през днешния ден в тях се включват 11 милиона възпитаници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР