В състава на щаба влизат представители на министерства, агенции и

...
В състава на щаба влизат представители на министерства, агенции и
Коментари Харесай

Вътрешният министър ще отговаря за настаняването на украинските бежанци

В състава на щаба влизат представители на министерства, организации и организации, които имат отношение към обезпечаването на неговите задания.

Към Националния действен щаб са основани и три междуведомствени работни групи - за оценка на накърнимост и установяване на потребността от настаняване на украински жители с краткотрайна протекция, по обществени въпроси, претовареност и интеграция, както и за съгласуваност с неправителствени и надправителствени организации.

България има максимален дял на непридружени малолетни лица, които аплайват за леговище в страните членки на Европейския съюз, оповестиха от Детския фонд на обединените народи (УНИЦЕФ) преди седмица, осведоми Българска телеграфна агенция.

През 2022 година Държавната организация за бежанците (ДАБ) при Министерския съвет е записала рекорден брой молби за интернационална протекция: 20 407, от които 5141 са от деца, в това число 3348 непридружени и разграничени от фамилиите си. 589 са непридружените украински деца, получили краткотрайна протекция в България от началото на спора в Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР