В състава на експерименталната плочка са примесени метални стърготини и

...
В състава на експерименталната плочка са примесени метални стърготини и
Коментари Харесай

Шуменски ученици създадоха настилка, която топи снега

В състава на пробната " плочка " са примесени железни стърготини и графит

Ученици направиха настилка, която сама стопява снега и по този начин оферират решение с съвсем годишната изненада на зимата, от която хиляди водачи недоволстват.

Идеята на клуба по роботика към Средно учебно заведение " Панайот Волов " в Шумен по едно и също време може да понижи техника за поддръжка на пътищата зимата и да бъде екологично, тъй като употребява чиста сила, предава.

" Заради тежките зими и произшествията на пътя, които ледът и снегът предизвикват, ние създадохме настилка, която сама да ги топи ", изясни Лариса Мартинова.

Нейната " колежка " Християна Стойчева разясни, че " в състава на пробната " плочка " са примесени железни стърготини и графит. По този метод тя става електропроводима, само че без да е рискова за индивида. От електричеството пък се загрява и не разрешава на водата да замръзне. Към нея добавихме и датчик, които да включва тока, когато температурата на открито падне под 3 градуса ", изясни тя.

" Цялата система сполучливо свързахме към слънчев панел и по този начин я зареждаме от натурален източник - слънцето ", добави Лариса Мартинова.

Според екипа правилото на работа е изцяло използван и към асфалт и може умерено да се употребява за пътищата в страната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР