В същото време се появи нова версия за покушението срещу

...
В същото време се появи нова версия за покушението срещу
Коментари Харесай

България Е На Най-Тежкия Кръстопът! Тотално Нова Версия За Отравянето На Скрипал!

В същото време се появи нова версия за покушението против Скрипал.

Късно нощес английската полиция заяви, че шпионинът евентуално не е бил токсичен в заведение, а на входната врата на дома му.

Най-висока централизация на отровната субстанция досега е записана точно на входа на къщата в Солсбъри.

Следи от веществото са били открити и на други места, изследвани от специалистите през последния месец, само че концентрацията там е била по-малка.

Разследващите са блокирали достъпа до пейката пред мола в Солсбъри, на която на 4 март са открити Скрипал и щерка му, както и една механа, ресторант и гроба на дамата на Сергей Скрипал, които те са посетили преди признаците на отравянето да се изявят. В следствието са включени 250 експерти и то може да продължи месеци. Скрипал и щерка му са в кома, написа Вести.бг.

Редица страни от Евросъюза и по света оповестиха, че гонят съветски дипломати. Руснаци станаха личност нон грата към този момент в 27 страни. 19 от тях са членки на Евросъюза. НАТО също реши да прати 7 дипломати назад в Москва. Съединени американски щати изгони 60 съветски дипломати.

Австрия разгласи, че е подготвена да стане медиатор за споразумяване на различията сред Лондон и Москва във връзка със случая " Скрипал ". Виена е измежду четирите страни от Евросъюза, които до момента не са взели никакви дипломатически ограничения против Русия. Външният министър на страната Карин Кнайсъл изясни, че австрийската столица е седалище на Организацията за сигурност и съдействие в Европа. Затова, в случай че се ограничи дипломатическото наличие на Русия, това ще направи неосъществим разговора сред Изтока и Запада, сподели Кнайсъл.

Разумна и добре премислена – по този начин съветският дипломат в София

дефинира позицията на страната ни в абсурда „ Скрипал ”. Макаров твърди, че обвиняванията към страната му за отравянето на Скрипал са изцяло голословни и е нарушена презумпцията за непорочност.

Заместник-външният ни министър Георг Георгиев изрази вяра, че въпросът ще бъде решен на масата за договаряния. Подобно на България, още 8 европейски страни към този момент не приключват дипломатическите си връзки с Русия. Сред тях е Словакия, която през вчерашния ден прибра посланика си от Москва за съвещания.

У нас дебатите към изтеглянето на съветски дипломати се придвижиха в Народното събрание.От левицата желаеха министър председателят да даде пояснения пред Народното събрание за връщането на дипломат Бойко Коцев. Обединени патриоти упорстват да се свика съдружен съвет с ГЕРБ, на който да вземат дефинитивно решение за дипломатическите ни връзки с Русия.

Стана ясно и че министър-председателят на Англия Тереза Мей и немският канцлер Ангела Меркел са се договорили да продължат съпротивата си против " разрастващата се съветска експанзия ". Това оповестява ТАСС, базирайки се на официално съобщение от кабинета на английския министър председател.

По данни на английската канцелария двете са провели телефонен диалог, по време на който Мей е изразила благодарността си към Меркел за " мощната поддръжка и взаимност " по отношение на отравянето на някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал в Солсбъри.

" Канцлерът и министър-председателят стигнаха до заключението, че е належащо да продължат взаимната си работа, противопоставяйки се на увеличаващата се съветска експанзия ", прибавиха от Даунинг стрийт 10.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР