В същото време Борис Джонсън е на визита в Киев,

...
В същото време Борис Джонсън е на визита в Киев,
Коментари Харесай

Блинкен призова Русия са се изтегли от Украйна, ако не планира инвазия

В същото време Борис Джонсън е на аудиенция в Киев, където прикани за единност
„ Сега е времето Русия да изтегли войските си от границата с Украйна, в случай че не възнамерява инвазия ". Това съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкен пред съветския си сътрудник Сергей Лавров в телефонен диалог, пишат международните организации.

В телефонно позвъняване, траяло към 30 минути, Блинкен и Лавров са провели професионален и много прям диалог, само че не е имало пробив.

„ Продължаваме да чуваме тези уверения, че Русия не възнамерява да нахлуе, само че сигурно всяко деяние, което виждаме, споделя друго, с продължаващото струпване на войски, тежки оръжия, напредване към границата “, споделя формален източник, поискал анонимност. 

Вашингтон е изразил готовността си да продължи градивния разговор с Москва, в това число и за гарантирането на сигурността на двете страни.

Лавров на собствен ред изясни, че Съединените щати се концентрират върху значими, само че второстепенни въпроси, касаещи сигурността на Русия.

В същото време английският министър председател Борис Джонсън дойде в Киев за диалози с украинския президент Володимир Зеленски на фона на изостреното напрежение с Русия. 

Джонсън сподели, че на следващия ден ще беседва с президента Путин, като добави, че има „ ясна сегашна заплаха ".

Той споделя, че Путин „ държи револвер “ към главата на Украйна и се пробва да „ подкопае големите облаги “ от предходните десетилетия и да „ преначертае картата на сигурността на Европа “.

„ В този миг е жизненоважно да застанем дружно във връзка с Украйна “, добави Джонсън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР